BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Hatay’daki saldırı hakkında konuştu

Bir dizi resmi ziyaretler için Avusturya’ya giden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Reyhanlı’da yaşanan patlama olayıyla ilgili önemli a...

Abone ol

Bir dizi resmi ziyaretler için Avusturya’ya giden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Reyhanlı’da yaşanan patlama olayıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Reyhanlı’da yaşanan patlama hakkında önemli açıklamalarda bulunan Aliyev Azerbaycan’ın da uzun süre terör olaylarıyla mücadele ettiğini ifade ederek, “Biz uzun süre terörizmle mücadele ettik. Terörün hiçbir mazareti ve gerekçesi olamaz. Türkiye’de yaşanan terörist saldırıdan ve bu saldırıdan zarar gören masum insanlardan dolayı endişe duyuyoruz” dedi.
Resmi temaslar için Avusturya’ya gelen Aliyev Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından törenle karşılandı. Görüşmede ikili anlaşmalar imzalanırken her 2 cumhurbaşkanı daiki ülke arasındaki bağlardan bahsetti. Ticari ve ekonomik anlamda birçok yeni anlaşmaların da yapılacağını belirten aliyev ve Fischer görüşme sonrası Avusturya’daki ticaret odalarına ziyarette bulundular.
(İHA)