BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.424,22
MEDYA

Aysever ile Gökçek'in Cuma namazı gerilimi

Enver Aysever, Osman Gökçek'in konuk olsuğu Sürmanşet programına konuk oldu. Enver Aysever ile Osman Gökçek arasında gergin anlar yaşandı.

Twitter'dan Cuma namazı düzenlemesi ile ilgili yazdıkları sebebi ile sosyal medyada hedef haline gelen Enver Aysever, Osman Gökçek'in konuk olduğu programa bağlandı. İkili arasında sert polemik yaşandı.


Beyaz Tv'de yayınlanan Sürmanşet programına konuk olan Osman Gökçek, yayına telefonla bağlanan Enver Aysever'e 'Cuma düzenlemesi ile ilgili özür dilemeyi düşünüyor musunuz Enver Bey? Attığınız tweet'lerle ilgili özür dilemeyi düşünüyor musunuz?' diye sordu. Ardından şu açıklamayı yaptı:


Aysever'den sert açıklama


'Havuz medyası beni hedef gösterdi. Ben attığım tweetlerde hiçbir insana birşey söylemedim. Türkiye'de bir insanın hedef gösterilmesi yanlıştır. Osman Gökçek'ten beklerdim ki 'Envey Bey uygar bir insandır, konuştuk' demesini beklerdim. Ben düzenlemeye karşıyım. Cuma namazı özgürlüğünden yanayım. Düzenleme siyasidir, namaz dinidir. Sayın Osman GÖkçek, benim çoluğum,çocuğum,ailem,sevdiklerim, insanlarım var, sizin de var. Birbirimize namuslu davranmak zorundayız. Ben düzenlemeye karşıyım. Cuma namazının bu ülkede yıllardır kılındığı gibi yeniden kılınabileceğini düşünüyorum. Kimsenin hitabetine, dinine, kılığına -kıyafetine karışılmasından da yana değilim. İsteyen kiliseye, isteyen camiye gider. Benim iddiam şu, Diyanet İşleri Başkanı ve Başbakan insanların dininden, inancından,hürriyetinden, kadınların bedeninden, yaşam biçiminden elini çeksin. Özgür bir ülkede hep birlikte demokratça yaşayalım.'


Aysever'in canlı yayındaki bu açıklamaları karşısında tepkisini dile getirmekten kaçınmayan Osman Gökçek, konu ile ilgili şunları söyeldi:


'Özür dileyecek misiniz?'


'İnsanların hangi saatte namaza gittiğine karışmayın. Bırakın. Bir insan isterse yazın 1'de kışın 12'de gidiyor. Devlet bunu bir düzenleme haline getiriyor. Ne kadar da güzel yapıyor. Yarın, iktidar değişti. Allah muhafaza, başka bir iktidar geldi. 'Saat 1'de sizin böyle bir hakkınız yok' dedi. Ne olacak? Ortalık bir anarşi durumuna girecek. Yani ortalık karışacak. Sertleşmeler olacak. Devlet bunu düzenliyor. Bence bundan rahatsızlık duymanızın başka bir sebebi var. Türkiye'de İslami olarak özgürlük bakımından genişlemesi bir takım yerleri rahatsız ediyor.Tıpkı ODTÜ'deki gibi. Merdiven altlarından yeni mescid yapılmasına geçildiğinde çocukları dövüyorlar. Şimdi de Cuma namazı saatleri düzenlemesi yapılmaya başlandığı zaman bir takım kesimler bu konudan rahatsız oluyorlar. Ben de diyorum ki, rahatsız olmayın. O insanlar ibadetlerini yapmak istiyorlar. Size zarar vermezler. Bir insan iş yerinden amiri kendisi gibi düşünmese, namaz kılmasına karşı olsa, saat 12'de değilde 1'de namaz saati geldiğinde camiye gitmesine izin verse ne yapacak? O sıkıntıya girecek. Ne güzel düzenleme geliyor. İnsanlar Cuma namazını istediği gibi kılsın.Özgürlükler artsın Enver Bey'ciğim. Bu konudan mutluluk duyun.'


Sitene Ekle
Etiketler