BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Avustralya da IŞİD'i vuracak!

Avustralya savaş uçaklarının IŞİD hedeflerine karşı hava saldırısı düzenleyeceği bildirildi.

Abone ol

Başbakan Tony Abbott, Ulusal Güvenlik Komitesi ile görüşmesinin ardından katıldığı bakanlar kurulu toplantısının çıkışında yaptığı açıklamada, "Irak hükümetinin isteği üzerine, Irak hükümetine destek olmak için kabine, Avustralya uçaklarının hava saldırısına katılımını onayladı. Bakanlar kurulu Avustralya özel kuvvetlerinin Irak’a yardım ve destek için gönderilmesine de onay verdi" dedi. 

Abbott, "IŞİD'i sadece Irak güçlerinin yenebileceğini vurgulamak isterim ama yalnız olmamalılar, Avustralya ve müttefiklerine göre Irak yalnız kalmayacak" diye konuştu.

Ana muhalefette bulunan Avustralya İşçi Partisi Başkanı Bill Shorten, hava saldırıları için alınan kararı desteklediklerini belirterek "İşçi Partisi bu önemli gelişmeye tam destek veriyor. Ulusumuzun güvenliğini politikanın önünde tutmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Avustralya tarafından Birleşik Arap Emirlikleri’nde konuşlandırılan 600 askeri personel 8 Süper Hornet Savaş uçağı, bir erken uyarı uçağı, bir havada yakıt ikmal uçağı ABD liderliğindeki koalisyon güçlerine katılmak için 2 haftadır hazır bekletiliyor.