BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98

Avrupa'da neden sokak hayvanı yok?

Avrupa'da neden sokak hayvanı yok?

Avrupa'da bu hayvanların öncelikli olarak ağırlandığı mekanlar hayvan barınakları. Ancak bu mekanlar Türkiye’de olduğu gibi belediyelerce değil, hayvanseverlerin kurduğu dernekler tarafından işletiliyor ve koşulları sıkı denetime tabi tutuluyor.

Avrupa'da neden sokak hayvanı yok?

Fransa’da her yıl yaklaşık 100 bin evcil hayvan sahiplerince terk ediliyor. Buna rağmen Fransa’da sokaklarda sahipsiz hayvanlarla karşılaşmıyoruz. Fransa gibi, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin hemen hepsinde benzeri bir durum var. Peki Avrupa'da artık sürekli bir yuvası olmayan binlerce evcil hayvan nerede, hangi koşullarda yaşıyor?

Avrupa'da neden sokak hayvanı yok?

Terk edilen hayvanlara sahip çıkmada Fransa’da sivil toplumun hatırı sayılır bir çabası var. Bu hayvanların öncelikli olarak ağırlandığı mekanlar hayvan barınakları. Ancak bu mekanlar Türkiye’de olduğu gibi belediyelerce değil, hayvanseverlerin kurduğu dernekler tarafından işletiliyor ve koşulları sıkı denetime tabi tutuluyor.

Avrupa'da neden sokak hayvanı yok?

Bazı derneklere bağlı barınakların masrafları devlet tarafından finanse edilirken bazıları tamamen gönüllülerin çabaları ve bağışlarla ayakta kalıyor.

Avrupa'da neden sokak hayvanı yok?

Hayvanları korumada imkanlar kısıtlı, sivil toplumun rolü büyük Birçok Batı Avrupa ülkesi gibi Fransa'da da kedi ve köpeklerinize özel kimlik kartları düzenleniyor. her bir hayvan için verilen kimlik numarası tercihe göre dövme ya da deri altı çip ile hayvana yerleştiriliyor. Evcil hayvanınızın kimlik numarası adınıza ve adresinize kaydediliyor. Bu uygulamaya rağmen kimlik numarası bulunmayan çok sayıda evcil hayvan da mevcut.