BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,24
ALTIN 2.446,46

Asrın çadırını Türkler açtı

Asrın çadırını Türkler açtı

Astana'nın simgesi olan ve sembol inşaat tarafından inşa edilen han çadırı alışveriş ve eğlence merkezi, astana'nın başkent ilan edilişinin 12. yıldönümü ve kazakistan cumhurbaşkanı nursultan nazarbayev'in doğum gününde törenle açıldı.

Asrın çadırını Türkler açtı

Astana'nın simgesi olan ve Sembol İnşaat tarafından inşa edilen Han Çadırı alışveriş ve eğlence merkezi, Astana'nın başkent ilan edilişinin 12. yıldönümü ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in doğum gününde törenle açıldı.

Asrın çadırını Türkler açtı

İngiliz mimar Lord Norman Foster tarafından dizayn edilen ve Astana'da eksi 35 dereceyi bulan soğuk iklim şartları göz önünde bulundurularak inşa edilen Han Çadırı'nda aquapark, su kaydırakları, yüzme havuzu, dalga havuzu ve kumu Maldivler'den getirilen bir yapay plaj bulunuyor.

Asrın çadırını Türkler açtı

Orta Asya'nın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi olan ve 'asrın projesi' olarak değerlendirilen Han Çadırı'nın açılışı, aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de yer aldığı 5 ülkenin devlet başkanlarının katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Asrın çadırını Türkler açtı

Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fettah Tamince, Astana'nın yeni simgesi olan Han Çadırı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Han Çadırı alışveriş ve eğlence merkezinin 2,5 yılda toplam 400 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirildiğini belirterek, alışveriş merkezinin (AVM) Alman Bilfinger Berger'e bağlı EPM firması tarafından işletileceğini kaydetti.