BIST 10.563
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.478,57

Aşkı anlatan en güzel filmler

Aşkı anlatan en güzel filmler

Sevgililer gününü sevgilisiyle geçireceklere harika romantik film önerileri...

Aşkı anlatan en güzel filmler

Bazen fondaki müzik, bazen bir replik, bazen de bir bakış perdeden yansır ve gelir bizi gayr-i ihtiyari yakalar. Yaşanmış, yaşanan ya da yaşanacak hikayelerimize dokunur. Tam da aşkla anılan bir günde, 14 Şubat'tayken içinde aşk geçen filmlere şöyle bir göz atmak isterseniz:

Aşkı anlatan en güzel filmler

Hayatta bir türlü tutunamamış iki insanın hikayesini izlerken bir yandan Audrey Hepburn'un güzelliğinde kaybolmak bir yandan da aşklarını imkansız hale getirmelerine içerlemek mümkün. Başrollerde ise Manhattan sokakları, dönemin New York'unun silüeti, isimsiz kediler, ileride kült hale gelecek 'siyah elbise' var.

"Kalbini vahşi olan herhangi bir şeye veremezsin. Sen ne kadar ait olursan, o da o kadar güçlenir. Kendi doğasına kaçma gücünü bulabilene kadar veya bir ağaca uçacak kadar. Sonra daha yüksek bir ağaca... İşte sonunuz böyle olacak, Mr. Bell. eğer vahşi bir şeyi sevmek için kendinize izin verirseniz öylece gökyüzüne bakakalırsınız."

Aşkı anlatan en güzel filmler

Selvi Boylum Al Yazmalım

Başrollerde Türkan Şoray ve Kadir İnanır, yönetmen koltuğunda da Atıf Yılmaz olunca aslında fazla söze gerek yok. Defalarca akılda "Sevgi nedir" sorusuyla izlenen ve her seferinde boğazlarda sıkı birer yumru bırakmış bir film. Asya, İlyas ve bir de Cemşit'in hikayesi. Belki de Yeşilçam'da aşkın, emek verilmiş bir sevgiye yenildiği ilk film.

Aşkı anlatan en güzel filmler

Casablanca

Severken ayrılmanın filmidir Casablanca. Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman'ın başrollerinde olduğu, arka planda savaşın varlığının hissedildiği, fonda çalan şarkıların en az replikleri kadar Vurucu olduğu filmde hatırlanacak pek çok sahne vardır elbet. Bunlardan birisi de şüphesiz:

Lisa: Sana iki kelimelik, sonunu bilmediğim bir hikaye anlatayım mı?

Rick: Evet.

Lisa: Seni seviyorum...