BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Askerlik borçlanması nedir nasıl yapılır?

Askerlik borçlanması nedir? Askerlik borçlanması nasıl yapılır? Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen sözlü ve görsel makalesinde anlattı.

Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen, askerlik borçlanması hakkında merak edilenleri sözlü ve görsel makalesinde şu şekilde anlattı:



‘Ülkemizde, sosyal güvenlik sisteminde getirilen borçlanma haklarından birini de askerlik borçlanması oluşturuyor. Askerlik borçlanmasıyla ilgili olarak hangi konulara dikkat edilmesi gerektiğini açıklamak gerekiyor. İlk olarak askerlik borçlanmasını askerliğinizin tamamı için yapmanıza gerek yok. Yani kısmi borçlanma yapabilmek mümkün. Diyelim ki emeklilik gününü doldurmanız için 500 gün eksiğiniz var. Sadece 500 günlük askerlik süresini borçlanırsanız bu sizin için yeterli olacaktır. İkinci dikkat etmeniz gereken konu, askerlik dolayısıyla yapacağınız borçlanma süresi askerliğinizin tamamı değil ise askerliğin ilk dönemlerini borçlanmanız. Üçüncü ve en önemi konu ise askerlik borçlanmasının hangi tarihte yapıldığıdır. Eğer askere gitmeden önce hiç SGK numarası almadıysanız, yapacağınız askerlik borçlanması sizin emeklilik başlangıç tarihinizi borçlandığınız askerlik süresi kadar geriye çekecek. Bu durum ise sizin daha erken tarihlerde emekli olmanızı sağlayacak.’

Sitene Ekle
Etiketler