BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.401,25
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Asistan hekimlerden 5 talep

Türk Tabipleri Birliği Asistan Hekim Kolu, 2011 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan asistan hekim grevinin yıldönümü olan 5 Nisan'da, asistan hekimlerin 5 talebini açıkladı.

Abone ol

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Asistan Hekim Kolu, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan asistan hekim grevinin yıldönümünde asistan hekimlerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada sorunlara karşı asistan hekimlerin 5 talebi olduğu kamuoyuna duyuruldu.

"Öğrenci miyiz, hekim miyiz, hemşire miyiz, sağlık memuru muyuz, temizlik işçisi miyiz, yoksa hepsi birden mi?" diye soran asisten hekimler tanımlı bir iş yapamadıklarını söyledi. Zalimce bir çalışma düzeninin içinde, hekime yönelik şiddetin arttığı bir süreçte hiçbir eğitimden geçemediklerini söyleyen asistan hekimler, "İşletmelere çevrilen, mali kriterlerle yönetileceği ilan edilen hastanelerde hekim-hasta ilişkisi tamiri imkansız biçimde bozulmuş durumda. Çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile hekimler için sözleşmeli ve güvencesiz çalışmanın yolu açıldı. Sırada ne yazık ki taşerondan çalıştırma var" dedi.

Sorunların asistan hekimlerle sınırlı olmayıp tüm hekimleri kapsadığının altı çizilen açıklamada, önümüzdeki süreçte takipçisi olunacak 5 talebi şöyle sıraladı:

İnsanca mesai saatleri, nöbet ertesi izin hakkı, nitelikli uzmanlık eğitimi, hastanelerde can güvenliğinin sağlanması ve performans eğitiminin kaldırılması.