BIST 9.767
DOLAR 32,59
EURO 35,02
ALTIN 2.457,43
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Asım Balcı: “Kadınlarımıza istihdam Sağlayacağız”

Altındağ Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Doç. Dr. Asım Balcı, Sosyal ve Gönül belediyeciliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, “Tek yumruk olacağız. Belediye hizmetleri anlamında da ekonomi anlamında da ülkenin yönetimi anlamında da sorun kalmaz.” dedi.

Abone ol

“Çocuk, kadın, yaşlı, aile ve ihtiyaç sahipleri bizim önceliğimiz olacak." diyen Altındağ Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Doç. Dr. Asım Balcı “Meslek Edindirme Kurslarıyla Kadınlarımızı Meslek Sahibi Yapacağız“ şeklinde konuştu.

İstihdama yönelik kadınların ve gençlerin unutulmayacağını söyleyen Balcı, "Hayata geçireceğimiz projelerle, Altındağ’ımızda el birliği ile bunların üstesinden geleceğiz." dedi.

"Altındağımızda her gün Kadınlar Günü"
Asım Balcı kadınların önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: “Altındağ’da Kadınlarımıza yine öncelik vereceğiz, önemli projelerimiz var. En başta Kadın merkezlerimizde ya da evde yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünleri satabilecekleri uygun ortamlar hazırlayacağız. Tüm dünyaya İnternet üzerinden satışı da dahil. Yeter ki kadınlarımız bir şeyler üretsinler, aile bütçesine katkıda bulunsunlar. Meslek edindirme kursları vasıtası ile meslek sahibi olmalarına imkan sağlayarak kadınlarımızın aile bütçesine katkı sağlamalarına olanak sağlamış olacağız. Onlara istihdam sağlayacağız.”

Altındağ Adayı Asım Balcı bir gün değil her gün kadınların yanında olacak, sorunlarını dinleyecek, çözüm önerilerini istişarelerle yürütecek bir gönül belediyeciliği olacağını söyledi.

Balcı Meslek edindirme kursları vasıtasıyla kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerine olanak sağlanacağını ve sosyal yönlerini güçlendirebilmeleri amacıyla farklı alanlarda (diksiyon, bilgisayar, yabancı dil, el sanatlar, vb.)kurslarının verileceğini söyledi. 

"Gençlerimizin elinden tutacağız"
Cumhur İttifakı’nın AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Asım Balcı Mahallelerde baş gösteren sorunları iyi bildiklerini de kaydederek, “Tüm sorunların üstesinden geleceğiz. Çocuklar ve gençler birinci önceliğimiz olacak. Onların elinden tutacağız. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile buraları geçtiğimiz hafta gezdik o gün bana işaretini vererek ‘uyuşturucu ve fuhuşla uğraşanlara bak göreceksin neler olacak bir haftada’ demişti ve operasyonları başlattı” ifadelerini kullandı. Balcı çocuklarımızı, gençlerimizi, her türlü kötü alışkanlıklardan korumak için projeler üreteceğiz. Bağımlılıkla mücadelede bizde üzerimize düşen her türlü çalışmayı yapacağız. Çocuklarımızın bu uygunsuz ortamlardan uzaklaşmaları ve bulaşmamaları için çok önemli projelerimiz var. Dedi. Balcı bunun için sosyal hayat ve spor çok önemli etkenler, her türlü sporun yapılabileceği geleneksel sporlar, amatör sporlar dahil ortamlar hazırlayacağız, projeler hayata geçireceğiz ifadelerini kullandı.

Mahallede sağlık taraması
Mobil ekipler aracılığı ile mahallelerde sağlık taramalarının da yapılacağını belirten Balcı, uygun koşullarda sağlık personeli tarafından burada tespiti yapılan hastaların hastanelere sevkinin yapılacağını ifade etti.

Engelsiz erişim merkezleri
Altındağ Adayı Asım Balcı’nın önemli projelerinden biride engellilere yönelik. Dç. Dr. Asım Balcı, Günübirlik Engelli Bakım Merkezi ile bir ilke imza atacağız dedi. Merkez, engellilere kendini geliştirme imkanı sağlarken ailelere de günlük işlerini yapabilme fırsatı sunacak. Engellilerin fiziksel yapısı ve eğitim durumuna uygun işlerde çalışmalarını sağlamak üzere kurslar da açacak. Böylece, üretime katılmaları, iş sahibi olmaları ve kariyer yapmaları noktasında engellilere destek sağlayacak.

Aile danışmanlık ve psikolojik destek merkezi
Asım Balcı Aile içinde yaşanması muhtemel sorunlarla alakalı yine deneyimli ekipler vasıtası ile çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın yanında olacağız. Bazen aileler zor durumlarla karşı karşıya kalabilir. Ailelerimizi ayakta tutmak adına çok önemli bir destek olacak. Aile bizim önceliğimiz olacak dedi.

Evde temizlik ve bakım hizmeti
Yaşlılara ve bakıma muhtaç ailelerin yanında olacağız diyen Asım Balcı, “Temizlik ekiplerimiz tarafından periyodik olarak yaşlılarımızın evlerinin genel temizliği yapılacak. Sağlık sorunu olan, yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç ailelerimizin beden temizliği ve kişisel bakımları da gerçekleştirilecek. Onları yalnız bırakamayız. Aile birlikteliği, yaşlılara saygı ve hürmet bizim geleneklerimizde var. Bunların yaşatılması ve yeni nesillere de aktarılması lazım. Yaşlılarımız Kadınlarımız bizim baştacımız.” İfadelerini kullandı.

Evlilik okulu
Mutlu başlangıçların adresi olacak olan bu okul aile içi iletişimi artıracak, evliliklerde yaşanması muhtemel sorunlarla başa çıkmak için destek olacak.