BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Asıl para bu mesleklerde

Asıl para bu mesleklerde

Hızla gelişen teknoloji ve trendler, çok kazandıran mesleklerde de taşları yerinden oynattı. gençleri dj'lik, patlayıcı mühendisliği, bilişim avukatlığı gibi meslekler cezbediyor.

Asıl para bu mesleklerde

Hızla gelişen teknoloji ve trendler, çok kazandıran mesleklerde de taşları yerinden oynattı. Gençleri DJ'lik, patlayıcı mühendisliği, bilişim avukatlığı gibi meslekler cezbediyor.

Asıl para bu mesleklerde

Türkiye’de işsizlik en büyük sorunların başında geliyor. Yıllarca okuyup ‘mezunlar havuzu’na düşen her dört gençten biri işsiz. Hatta süreç uzadıkça işsizlik kronik hale gelebiliyor. Görece şanslı olan kısımda yer alıp, iyi kötü bir iş bulan da bu kez ‘emeğinin karşılığını’ alamamaktan şikâyet ediyor.

Asıl para bu mesleklerde

Oldukça tanıdık gelen bu hikâyenin bir de diğer yüzü var: Kazancıyla imrendiren günümüzün gözde meslekleri. Mesleklerin kazançları çoğu zaman mevcut koşullara göre değişse de tıp, mühendislikler, uzman avukatlık gibi geleneksel meslekler gelişerek hâlâ popüleritesini koruyor. Ancak uzmanlaşmanın öneminin arttığı son dönemde şef aşçılık, barmenlik, bilişim ve bilişim suçları avukatlığı, nano teknoloji, uzay-uçak mühendisliği, bilgi-inovasyon yönetimi, patlayıcı mühendisliği, kaptan pilotluk, medya ilişkileri, pazarlama ve reklam, danışmanların ‘en çok kazandıran meslekler’ listesinde gitgide parlıyor.

Asıl para bu mesleklerde

Özellikle bilişim teknolojileri alanında yüksek gelir getiren meslekler olduğunu belirten Randstad Türkiye Genel Müdürü Altuğ Yaka, pazarlama, satış, finans ve bilişim teknolojilerinin halen en çok kazandıran fonksiyonlar olduğunu söylüyor. Finans ve pazarlamada da pozisyon anlamında yukarı çıkıldıkça gelirin katlandığını anlatan Yaka, “Özellikle ilaç, yüksek kazançlı sektörlerin başında. Enerji sektörü de son dönemde yükselişe geçmiş durumda” diyor. Yenibiris.com Genel Koordinatörü Burçak Pak Yılmaz da sağlık-tıp, yapı-inşaat, mağazacılık, bilişim, satış-pazarlama, uluslararası finans ve sosyal medya alanlarının popüler olduğunu söylüyor.