BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.492,26
POLİTİKA

Asgari ücret net 2500 liranın üstünde komisyona gelen 2019 asgari ücret teklifi

2019 yılı asgari ücretini belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu saat 11.00'da toplanırken masaya TÜRK-İŞ süper bir taleple oturdu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında ilk kez toplandı. 1 saat 20 dakika süren komisyon toplantısının ikincisi 13 Aralık'ta olacak. Komisyonda işçi kesimini TÜRK-İŞ işveren kesimini TİSK temsil etti. Asgari ücret için TÜRK-İŞ'in istediği rakam ortaya çıkarkan Bakan Zehra Zümrük Selçuk da flaş açıklamalar yaptı. İşte komisyonun ilk toplantısı ve masaya gelen 2019 asgari ücretine ilişkin teklifler:

MASADAKİ ASGARİ ÜCRETLİ : Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren 2019 asgari ücretinin belirleneceği komisyonda bu yıl ilk kez asgari ücretli bir çalışan bulundu. Bu kişinin ismi Gülden Görmez. Yalova'da oturan Gülden Görmez komisyonuna 'üye' olarak katıldı. 2 çocuk annesi olan Gülden Görmez, kirada oturuyor. Türkiye'deki asgari ücretlilerin genel profiline uyan Görmez, komisyonda aldığı ücretle yaşadığı geçim sıkıntılarını aktardı.

 2019 ASGARİ ÜCRETİ İÇİN HÜKÜMET NE DİYOR? : Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısına başkanlık yapan Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'İşçi ve işverenler müsterih olsunlar' dedi. Bakan Selçuk, çalışanların haklarını koruyacaklarını belirterek "2019'da en önemli önceliklerden biri istihdamı artırmak olacak. Asgari ücret önemli bir sosyal politika aracı." dedi. Bakan Zümrüt devletin geçen yıl verdiği 100 liralık desteğin devamı ya da kesilmesine ilişkin bir bilgi vermedi.

Sitene Ekle
Etiketler