BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Apple’ın iOS 10 hakkında bize anlatmadığı 10 şey

Apple’ın iOS 10 hakkında bize anlatmadığı 10 şey

Apple’in WWDC 2016'da iOS 10 müjdesini verdi. Apple'ın platformları iOS 10'a bu sonbaharda kavuşacak. Bu haber en az 1 milyar kullanıcıyı çok yakından ilgilendiriyor.

Apple’ın iOS 10 hakkında bize anlatmadığı 10 şey

Apple’in WWDC 2016'da iOS 10 müjdesini verdi. Apple'ın platformları iOS 10'a bu sonbaharda kavuşacak. Bu haber en az 1 milyar kullanıcıyı çok yakından ilgilendiriyor. Apple’ın CEO'su Tim Cook tarafından “bütün güncellemelerin anası” olarak tanıtılan iOS'un yeni sürümü gün itibariyle artık hemen hemen herkesin bildiği birçok yeni özellik ile gelecek. Akıllı bilidirimler, yeni kilitleme ekranı, geliştirilmiş mesajlaşma uygulaması, yeni tarzıyla Apple Music, daha da akıllı Siri bunlardan sadece birkaçı. Uzun bir sunum olmasına rağmen Tim Cook ve ekibi iOS 10'la gelecek bütün yeni özellikleri açıklamadı. Sizler için iOS'un henüz açıklanmamış 10 yeni özelliğini derledik.

Apple’ın iOS 10 hakkında bize anlatmadığı 10 şey

Apple'ın iOS'la gelen ve silinemeyen uygulamaları artık silinebilecek. Her iOS sürümünde telefonunuza yüklenen kullanmasanız bile silmenize izin verilmeyen Apple’ın uygulamaları artık başına bela olmaktan çıkacak. Çok yer kaplayan bu uygulamalar iOS 10'la birlikte artık kullanılmıyorsa silinebilecek. Ancak unutmayın Mesajlar, Safari, fotoğraflar ve app store buna dahil değil. Silebileceğiniz Apple uygulamaları şöyle: iTunes Store, iBooks, Podcasts, Maps, Compass, Tips, Calculator, Watch, Voice Memos, Contacts, Stocks, Weather, Calendar, Mail, Music, Reminders, FaceTime, Notes, Videos, Find My Friends, Home (iOS 10'la gelecek) ve News, iCloud Drive

Apple’ın iOS 10 hakkında bize anlatmadığı 10 şey

Detaylı okundu mesajları Okundu mesajları, iOS 7 ile hayatımıza girmişti. Açıldığında mesaj yolladığınız kişinin okuyup okumadığını görebiliyorsunuz. Artık bu özellik daha detaylı bilgiyle donatılacak.

Apple’ın iOS 10 hakkında bize anlatmadığı 10 şey

Yeni aplikasyon ve dosya animasyonu iOS 7 ve üst versiyonlarında standart olan dosya açma kapama animasyonları güzel olsa da efekleri başınızı ağrıtabiliyordu. Artık “efektleri azalt” seçeneğini kullanarak (ayar-lar>genel>erişilebilirlik>efektleri azalt) animasyonları kapayabilir yerine daha sade ve kibar bir kaybolma efekti koyabilirsiniz. iOS 10 ile birlikte dosya animasyonları ve aplikasyon animasyonları dadeğişiyor. Dosya içindeki uygulamayı açarken dosyanın içindeki spesifik konumunda değil artık ekranın tam ortasına zoom'layarak açacak. Fakat unumamak lazım ki bu özellikler yeni iOS'un yayınlanmasına kadar değişebilir.