BIST 10.279
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47

Ankara’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu?

Ankara’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 günü acımasız darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. Ankara'da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu? 15 Temmuz darbe girişimi'nde Ankara'da neler yaşandı?

Ankara’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 günü acımasız darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. O gün ve sonrasında yaşananlar Türkiye'nin hafızasında yer edindi, tarihte kara bir leke olarak kaldı. Hain darbe girişiminin püskürtülmesinde en büyük rolü halkın oldu. Halkın destansı direnişiyle başarısızlığa uğratılan darbe girişiminde 249 kişi şehit oldu. İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nün kapatılmasıyla başlayan kanlı gece Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen silah sesleri ile başladı. Saat 21.30 ile 22.00 arası Başbakanlık Kızılay binasındaki koruma personeli, Genelkurmay Başkanlığı yerleşkesinden silah seslerinin geldiğini, Koordinasyon Merkezi'ne iletti. Bu ihbar üzerine Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Kontrol Merkezi (SKHKM) yetkilileri arandı. Yetkililer, "Ani müdahale mangaları tarafından tatbikat yapılıyor." yanıtını verdi. Darbeciler tarafından kullanılan tankların Çankaya Köşkü çevresinde dolaştığı dikkat çeken görüntülerde, helikopterin açtığı ateş sonrasında Köşk'ün önündeki caddede bekleyen vatandaşlar siper alırken, polislerin de helikopter ateşine tabanca ve otomatik silahlarla karşılık verdiği görüldü.

Ankara’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu?

F-16'LAR UÇUŞ YAPMAYA BAŞLIYOR Saat 22.00-22.20 arasında Ankara'da Meclis ile Genelkurmay karargahının bulunduğu bölgede, F-16’ların alçak uçuş yapmaya başlaması üzerine tekrar SKHKM arandı ve yine aynı cevap verildi, F-16 uçaklarının hangi amaçla uçurulduğu, Genelkurmay Başkanlığına bir saldırı olup olmadığı, uçakların neden bu kadar alçaktan uçurulduğu yönündeki sorular ise yanıtsız kaldı. Bu sırada askeri birlikler tarafından Boğaz köprülerinde yolların kesildiği haberi alındı. Gölbaşı Polis Özel Harekat Başkanlığı ile Havacılık Dairesi Başkanlığına, F-16 savaş uçakları ile askeri helikopterle hava saldırısı yapıldı. Ankara ve İstanbul’da bazı noktalarda tankların ve zırhlı personel taşıyıcıların sokağa çıktığı bilgileri de Koordinasyon Merkezi'ne ulaştı.

Ankara’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu?

Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere, kuvvet komutanları ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ulaşılmaya çalışıldığı ancak cevap alınamadığı da kayıtlarda yer aldı. Genelkurmay Başkanlığı çevresinde silah sesleri duyulduğu ve komuta kademesinin rehin alındığı yönündeki bilgilerin kamuoyuna yansıması üzerine, saat 22.30-23.00 arasında bakanlar, Çankaya Yerleşkesi'ne intikal etmeye başladı.

Ankara’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu?

Saat 22.45 itibarıyla Çankaya Köşkü üzerinde uçan dronlara (3 veya 4) uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Dezenformasyonların yayılması ve provokasyon ihtimali nedeniyle Twitter, Facebook, Youtube ve benzeri sosyal medyaya yönelik kısa süreli uygulama yapılması kararı alındı.