BIST 10.471
DOLAR 32,65
EURO 34,98
ALTIN 2.423,83
HABER /  GÜNCEL

Ankara pavyonlarına sürgün kararı

TBMM Dilekçe Komisyonu, Talatpaşa Bulvarı’nda çevre sakinlerinin şikâyetleri üzerine pavyonları taşıma kararı aldı.

Abone ol

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, yerinde incelemeyi de kapsayan çalışmalarının ardından raporunu tamamladı. Üst komisyon, raporu kabul etti ve “gereği yapılmak üzere” ilgili bakanlıklar ve belediyelere gönderdi.
 
Komisyon rapordaki ilginç tespitler ise şöyle:
 
haber200.com'un haberine göre “Bölgede oturan kişilerin günlük ve sosyal yaşamlarını sürdürmekte ciddi sıkıntılar çektiklerini dile getirdiler. Çevre sakinlerinin “Dilekçe hakkını kullandığımız için tehdit alıyoruz” şeklinde yakınmaları oldu.

Komisyonumuzun elde ettiği tüm bilgi ve belgeler, özellikle eğlence mekânlarının, gürültülü müzik, silah taşıma, uyuşturucu kullanımı, fuhuş, cinsel ve fiziksel taciz gibi çoğu açıkça suç teşkil eden fillerin işlenmesine uygun bir ortam oluşturduğunu ortaya koymaktadır.”
 
Cinnah ve Arjantin’den farklı

Raporda “Ankara’daki diğer eğlence mekânlarından farklı olarak, bu bölgedeki mekânların kültürel atmosferinden dolayı sıkıntıların baş gösterdiği, bu işyerlerinin daha çok kaba güce ve mafyalaşmaya meylettiği için sorunların yaşandığı, aynı görüntünün örneğin bir Cinnah ve Arjantin Caddesi’nde görülmediği, yani bölgedeki işletme tarzından kaynaklanan sorunların da bulunduğu anlaşılmaktadır” denildi.
 
Kolluk denetimi sıklaştırmalı

“Ankara Valiliği’nde oluşturulacak bir komisyon marifetiyle eğlence mekânlarının imar, sağlık, çevre ve kamu düzeni bakımından gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları incelenmeli.
 
Valilik, kamu düzeninin tesisi için eğlence mekânları üzerindeki kolluk denetimi sıklaştırmalı, Talatpaşa Bulvarı’nda MOBESE güvenlik sistemi kurulmalı, anayasal başvuru hakkını kullanan müştekilerin can ve mal güvenliklerinin korunmasında hassasiyet gösterilmeli.”