BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,02
ALTIN 2.465,79

Anadolu yemekleri Beykoz’da yarıştı

Anadolu yemekleri Beykoz’da yarıştı

İlçede bulunan 16 il derneği’nin stant açtığı ve kültürel değerlerini sergilediği festivalde ‘kardeşlik mesajları’ verilirken, istanbul 2010 avrupa kültür başkenti projesi kapsamında “istanbul’un avrupalı kardeşleri” ülkelerinden gelen dans ekipleri de üç gün boyunca etkinlik düzenledi....

Anadolu yemekleri Beykoz’da yarıştı

İlçede bulunan 16 İl Derneği’nin stant açtığı ve kültürel değerlerini sergilediği festivalde ‘Kardeşlik Mesajları’ verilirken, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi kapsamında “İstanbul’un Avrupalı Kardeşleri” ülkelerinden gelen dans ekipleri de üç gün boyunca etkinlik düzenledi.



Anadolu yemekleri Beykoz’da yarıştı

17 Temmuz Cumartesi günü ise 16 il derneğinin katılımı ile “Yöresel Yemek Yarışması” yapıldı. Yarışma, Anadolu’nun bilinen on bin yıllık öyküsünün birikimine dikkat çekmek ve bilinirliliğini artırmak amacı ile yüzlerce yılın derinliğinde oluşmuş zengin Türk mutfak kültürünü, önce bölge ve ülkemiz insanları daha sonra ise dünya ile buluşturmayı hedefliyor.

Anadolu yemekleri Beykoz’da yarıştı

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Yemek yarışması ile Türk mutfağını tüm renkleri ile etkin bir şekilde tanıtmanın yanında, Anadolu halk mutfaklarının unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini ve mutfak kültürünü tanıtmayı ve yöreler arasında kardeşlik bağının güçlenmesi amacıyla yaptıklarını belirtti.

Anadolu yemekleri Beykoz’da yarıştı

Alanında uzman kişilerin jüri üyesi olarak katıldığı yarışmada; Çorba, soğuk veya sıcak başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan set menü sergilendi. Puanlar ise, ön hazırlık, pişirme, tabak hazırlama, masa düzenlemesi ve sözlü sunum kriterlerine göre verildi.