Zaman yazarı çareyi buldu: Özerk İstanbul kantonu!

Abone ol

Zaman'ın kıdemli kalemlerinden Ahmet Turan Alkan sert eleştirilere konu olan İstanbul'daki şehir politikalarına çareyi buldu: Özerk İstanbul kantonu: Neden olmasın?

İNERNETHABER.COM
Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, hükümetin İstanbul'daki inşaat ve şehir politikalarına sert eleştiriler yönelttiği yazısında boğaz ve Marmara denizi sahilinde yoğunlaşan dolgu alanlara dikkat çekti.

İSTANBUL İÇİN DEMOKRATİN ÖZERKLİK MODELİ!

Şehrin büyük bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu yazan Alkan "bu şehir üzerinde söz sahibi olanlar ona çok fena, çok ahlâk dışı, çok aşağılayıcı davranıyorlar" dedi. Zaman yazarının İstanbul'a bulduğu çare ise hayli çarpıcı. Kürt siyasetinin gündeme taşıdığı "demokratik özerklik" ve "kanton modeli"ne ironik bir gödermede bulunan Alkan "Özerklik dediğiniz yönetim biçimi aslında öncelikle İstanbul’a lâzım" diye yazdı.

İşlte Alkan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

ÖZERK İSTANBUL KANTONU: NİÇİN OLMASIN?

Bugünlerde demokratik özerklik lâfından geçilmiyor ya hani; insanın ayağa kalkıp, “Özerklik dediğiniz yönetim biçimi aslında öncelikle İstanbul’a lâzım. Bunca hakarete rağmen hâlâ güzelliğinden bir şeyler saklamayı başaran bu şehrin derhal ve öncelikle merkezî idareden, yani Ankara’dan ayrılması ve icabında özerk bir kanton şeklinde kendi kendini idare etmeye başlaması gerekiyor!” diye isyan edesi geliyor.

İstanbullu değilim ama acıyorum bu şehre; bu şehir üzerinde söz sahibi olanlar ona çok fena, çok ahlâk dışı, çok aşağılayıcı davranıyorlar; yazık!

Günün Önemli Haberleri