Zam şampiyonu belli oldu

Abone ol

TÜİK'in verilerine göre, son iki aydır kaban, kazak ve bot, fiyatları en fazla artan ürünler oldu

Vatandaşlar, kış aylarıyla birlikte yazlıkları dolaplara kaldırırken, kışlıklar için mağazaların yolunu tuttu.

TÜİK'in verilerine göre, son iki aydır kaban, kazak ve mont fiyatlarındaki artış, diğer ürünlerin çok önüne geçti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, söz konusu verilere göre tüketici fiyatları bazında Kasım'da en yüksek fiyat artışlarının kışlık giyim ürünlerinde görülmesine ilişkin, ''Mevsimsel olarak ucuzluktan çıkıldığı için şu andaki fiyatlar normal sezon fiyatları'' dedi.

Yılmaz, giyim sektöründe mevsimsel olarak genel bir ucuzluk döneminden çıkıldığını belirterek, Kasım'da giyim ürünlerinin tekrar normal sezon fiyatları seviyelerine döndüğünü kaydetti.

Türkiye'deki yıllık enflasyonun yüzde 8 civarında seyretmesine karşılık, hazır giyim sektöründe daha düşük bir enflasyon olduğunu vurgulayan Yılmaz, ''Hazır giyimdeki enflasyon geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,85 civarında. Dolayısıyla hazır giyimdeki enflasyon geçen yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında Türkiye genelindeki enflasyondan daha düşük. Giyim sektöründe bir zam söz konusu değil'' ifadelerini kullandı.

REKABET HERZAMAN TÜKETİCİYE YARAR

Yılmaz, sektörde yaşanan rekabet ortamının her zaman tüketiciye yaradığına dikkati çekerek, ''Türkiye'de şu anda dünyadaki bütün markalar ve Türk markaları tüketiciye daha fazla avantaj sağlamak için yarış içindeler. Tüketici de bundan faydalanıyor, bu iyi bir şey'' diye konuştu.

Türkiye'de hazır giyim fiyatlarının pahalı olmadığını ifade eden Yılmaz, ''Kışın da bu durum devam edecek'' dedi.

Yılmaz, Türkiye'deki ekonomik gelişmeye paralel olarak perakende sektörünün de büyüdüğü ve sektörün geleceği için iyimser olduklarını belirterek, ''Gördüğüm kadarıyla işler olumlu'' değerlendirmesini yaptı.

Günün Önemli Haberleri