Yunanistan intikamını aldı

Abone ol

Bu da UEFA'nın yorumu oldu. Dün geceki maç için şunları yazdılar.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), dün akşam oynanan ve Yunanistan'ın 1-0'lık galibiyetiyle sona eren Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri maçıyla ilgili resmi internet sitesinde yaptığı haberde ''İstanbul zaferi Yunanistan'ı Avrupa Şampiyonası'na taşıdı'' başlığı kullanıldı.

Haberde, son Avrupa şampiyonu Yunanistan'ın, Türkiye maçını kazanarak Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa organize edeceği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmeyi garantilediği belirtilirken, Yunan Milli Takımı'nın burada unvanını korumak için çalışacağı kaydedildi.

Yunanistan'ın 79. dakikada Ioannis Amanatidis'in ayağından kazandığı golle İstanbul'un ateşli ortamının üstesinden geldiğini yazan internet sitesi, Pire'deki maçta Türkiye'ye 4-1 yenilen Yunanistan'ın böylece intikamını aldığını kaydetti.

Maçın ilk dakikalarında konuk ekibin daha etkili olduğunu okuyucularına duyuran uefa.com editörleri, Türkiye'nin Hamit, Gökdeniz ve sonradan oyuna giren Arda'nın ayağından kazandığı gol şanslarını değerlendiremediğini yazdı. Avrupa Şampiyonası elemeleri (C) Grubu'nda Yunanistan'ın 25 puanla şampiyona bileti aldığı, grup ikinciliği için ise Türkiye ve Norveç'in çekişeceği de yazılanlar arasında yer aldı.

Günün Önemli Haberleri