Yunanistan: Gözaltındaki Türk vatandaşları mahkemede

Abone ol

Atina’da, ‘terörle mücadele’ operasyonu kapsamında Pazartesi günü gözaltına alınan ve DHKP-C üyesi olduğundan şüphelenilen dört Türk vatandaşı bugün mahkemeye çıkarılıyor.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, ‘terörle mücadele’ operasyonu kapsamında Pazartesi günü gözaltına alınan ve DHKP-C üyesi olduğundan şüphelenilen dört Türk vatandaşı mahkemeye çıkarılıyor.

AP haber ajansı, gözaltına alınan dört Türk vatandaşından birinin ‘terör örgütü üyesi olma’ suçlamasıyla Türkiye’de ‘kırmızı bültenle’ arandığını belirtti.

Yunan polisinin Pazartesi günü Atina’daki bir daireye yaptığı baskında, bir kalaşnikof, iki makinalı tüfek, üç tabancı, iki el bombası ve altı kilogramdan fazla patlayıcı dinamit lokumu, fünye ve fünye ve üzerlerinde DHKP-C amblemi olan bereler ele geçirildi.

Yunan Ekthimerini gazetesi, 10 Şubat tarihli haberinde şüphelilerin ‘sahte Gürcistan pasaportu taşıdıklarını’ söylediklerini ve Kürt olduklarının tahmin edildiğini belirtti.

Baskın yapılan dairenin bulunduğu mahalleden bir görgü tanığı gazeteye, ‘şüphelileri sık sık valiz ve sırt çantası taşırken’ gördüğünü söyledi.

Girit’te de Cumartesi günü Türkiye’nin ‘terör suçları’ nedeniyle kırmızı bültenle aradığı 44 yaşında bir kadın yakalanmıştı.

Günün Önemli Haberleri