YSK'nın İstanbul kararı geçersiz oy sayımında fark kaç oldu

Abone ol

İSTANBUL 'da seçim sonuçlarıyla ilgili belirsizlik devam ediyor. YSK’nın bugün AK Parti’nin yaptığı itirazını görüşmesi bekleniyordu ancak herhangi bir açıklama yapılmadı. Yıldırım ve İmamoğlu arasındaki fark ise 14.094’e indi. 

İSTANBUL'da gözler 'seçimlerin yenilenmesi için yapılan başvuruyu' görüşecek olan YSK'ya dönerken geçersiz oy sayımında artık sona gelindi. Dün YSK 51 sandık için yeniden sayım kararı vermişti, sonradan bu sayı 57'ye çıkarıldı.

57 sandıkta sayım bitti
CHP’li Canan Kaftancıoğlu Kaftancıoğlu'nun verdiği bilgiye göre de YSK kararıyla tekrar sayılması istenen sandıkların yüzde 97.3'ü bitti. Sayımın sonucuna göre Ekrem İmamoğlu'nun lehine 13 oy daha eklendi. Saat 14.00 itibariyle Maltepe’de 829, Esenyurt’ta 10 Avcılar’da ise 3 sandık kaldı.

Aradaki fark 13 bine iniyor

Geçersiz oy sayımı da bitmek üzere. CHP tarafından yapılan açıklamaya göre; Ekrem İmamoğlu 4 milyon 170 bin 523,Binali Yıldırım ise 4 milyon 156 bin 429 oy sahip. İkilinin arasındaki fark ise; 14.094. Aradaki farkın 13 bin olmasına 94 oy kaldı.

YILDIRIM VE İMAMOĞLU ARASINDAKİ FARK DÜŞTÜ

Ekrem İmamoğlu 4 milyon 170 bin 523
Binali Yıldırım ise 4 milyon 156 bin 429
Fark; 14.094.

YSK İstanbul itirazlarını görüşecek

YSK'da bugün AK Parti'nin Büyükçekmece'ye yaptığı itirazın konuşulması bekleniyordu ancak herhangi bir açıklamyapılmadı. Özellikle İstanbul'daki seçimlere dair itirazların görüşülmesi ve Büyükçekmece'deki sürecin tamamlanması bekleniyordu. YSK başkanı Güven, bugün hiçbir açıklama yapmadan makamına çıktı.

21 ilçede 63 sandıkta yeniden sayım!

Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Beşiktaş, Beykoz, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Pendik, Sarıyer, Sultangazi, Şişli, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

Günün Önemli Haberleri