YPG'nin ithal teröristleri! Yetmedi ABD 'özel terörist' getirdi...

Abone ol

YPG saflarında terör yapan yabancılardan 500 isim belirlendi. Bunlardan 40'ı çatışmalarda öldürüldü... Yetmedi... Terör örgütü YPG/PKK'nın hamisi ABD, Guam adasında özel yetiştirdiği 70 teröristi Afrin'e getirdi...

Afrin'de iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK/YPG, yabancı savaşçılar ithal etmeye başladı. Yeni Şafak gazetesi bugün ABD'nın Afrin’e, 1990’lı yıllardan bu yana Guam adasında özel eğitim verdiği teröristleri getirmeye başladığını yazdı. 2015 yılından bu yana YPG'nin yabancı teröristlerini araştıran Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nden Doç. Dr. Serhat Erkmen ise açık kaynaklardan YPG saflarında savaşan 29 ülkeden 500'den fazla terörist tespit etti. Bu isimlerden 40'ı çatışmalarda öldürüldü. Bazıları ise YPG'nin gerçek yüzünü görüp ülkesine döndü.

GUAM'DAN TERÖRİST GETİRDİ: PKK/PYD’ye her türlü desteği veren ABD, şimdi de özel olarak yetiştirdiği teröristleri sahaya sürdü. ABD’nin 1990’lardan itibaren Guam Adası’nda özel eğitimden geçirdiği teröristler Afrin’e taşındı. Antitank, uçaksavar, dijital mayın tuzakları askeri taktik-strateji ve manevralar konusunda özel eğitim alan teröristlerden en az 70’i sıcak hatlarda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) karşı savaşıyor.

HAT’IN ÇEKİRDEĞİ!: ABD’nin Guam’da özel eğitim vererek saha sürdüğü teröristler aynı zamanda HAT adı verilen sözde PKK Özel Harekat Timi’nin de çekirdeğini oluşturuyor. ABD, Afganistan-Bagram Üssü’nden sonra ülke dışında inşaa ettiği en büyük ikinci askeri üs olan Guam’da 1996 yılından beri teröristleri eğitiyor.

ABD, 1990’lı yıllardan bu yana Guam adasında özel eğitim verdiği 70 teröristi Afrin'e getirdi. Bu teröristler HAT adı verilen sözde PKK Özel Harekat Timi’nin de çekirdeğini oluşturuyor.

29 ÜLKEDEN 500 İSİM TESPİT ETTİ: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nden Doç. Dr. Serhat Erkmen, 2015’ten bu yana terör örgütü YPG’ye katılan yabancıları araştırıyor. Şimdiye dek 29 ülke ve yaklaşık 500 yabancı teröristin bilgilerine ulaştı. En çok katılımın ABD'den olduğunu söyleyen Erkmen, şu ana kadar bu isimlerden 40'ının öldürüldüğünü söylüyor. ABD’den katılanların çoğu eski asker ama ölenlerin çoğu sol örgütlerden katılanlardan. 

YABANCI TERÖRİSTLERİN PROFİLİ: YPG'ye katılan yabancıların dünyanın farklı yerlerindeki sol gruplardan katılanlar, paralı askerler, çatışma sonrası travma sorunları yaşayan eski askerler olduğunu belirten Erkmen, sırf 'savaş turisti" olarak gelip kendi egolarını tatmin etmek için YPG saflarında terör yapan eski asker yabancılar da olduğunu söylüyor. 

YPG'DE EĞİTMENLİK YAPIYORLAR: Özel askeri şirketlerin de Suriye'de faaliyet gösterdiğini belirten Erkmen, ABD ve Rusya'nın bu şirketleri açık açık kullandıklarını, İngiliz askeri şirketlerinin de sahada olduğunu anlattı. Özel askeri şirketlerde görevli kişilerin tamamının eski asker olduğunu belirten Erkmen, "Bu eski askerlerin bir kısmını YPG, sahada eğitmen olarak, bir kısmını da cephe gerisinde; özellikle propaganda faaliyetlerinde kullanıyor…" dedi. 

SOSYALİST VE ANARŞİST ÖRGÜTLERDEN GELENLER: YPG'ye katılanlan yabancıların hepsinin asker olmadığını belirten Doç. Dr. Erkmen, "Bir takım sosyalist, hatta anarşist örgütlerden gelip YPG’ye katılanlar oldu. Bir kısmı döndü, bir kısmı öldü, bir kısmı hâlâ orada" dedikten sonra YPG'nin yabancı teröristleriyle ilgili şu çarpıcı rakamları verdi: "Açık kaynaklardan ulaşabildiğimizin en az yarısı kadar da ulaşamadığımız yabancı katılım olduğunu düşünüyorum. 2014 yılından bu yana en az 700 yabancının YPG’ye katıldığını söyleyebiliriz. Bunun dışında yaklaşık 100’e yakın insanın Irak’ta ve Suriye’de faaliyet gösteren bir takım Hıristiyan milis gruplarına ve Kuzey Irak’ta Peşmerge’ye katıldığını ve bunlar arasında geçişkenlik olduğunu tespit edebiliyoruz." İşte Doç. Dr. Erkmen'in anlattıklarından bazıları:

İŞTE YPG'YE KATILAN YABANCI TERÖİSTLERDEN BAZILARI:

- Temmuz ayında Türkiye’de yakalanan İngiliz vatandaşı J.R. başlangıçta Peşmerge’ye, birkaç ay faaliyet gösterdikten sonra da YPG’ye katılmış. Ya da tam tersi var. Direk YPG’ye katılan, orada olup bitenden rahatsız olup ideolojik olarak aynı çatı altında bulunamayacağını düşünüp, başka yerlere gidenler. Bir de İslamofobikler’den söz edebiliriz. 

- (Yabancı savaşçıların yaş ortalaması) Şu anda ortalamayı veremem ama katılanların yaşları 19 ile 60 arasında değişiyor. 

- (19 yaşında terör örgütüne katılan terörist) Kadın. I.H. Gana kökenli bir Alman vatandaşı. Önce MLKP’ye katılıyor, sonra YPG’ye... Ve Suriye'de çatışmalarda ölüyor. Başka birinden bahsedeyim. P.G. adlı bir Amerikan vatandaşı Ailesindeki herkes asker. Kendisi de yaşadığı ülkede orduya katılmak istemiş ancak sağlık sorunu nedeniyle alınmamış. 

PİŞMAN OLAN YABANCI TERÖRİSTLER NELER ANLATTI?

- (Gerçek yüzünü görüp, pişman olanlar var mı?) YPG’ye gönüllü bir şekilde katıldıktan sonra 20’li yaşlarının ortasında YPG’de gördüklerinden nefret eden ve ülkesi ABD'ye döndükten sonra orada olup bitenleri açıklayan, üzerine yazılar yazanlar da var. Ya da burada B.P’den bahsedebiliriz. B.P. Irak'ın işgalinden sonra Felluce'de görev yapan bir ABD askeri. YPG ve içindeki sosyalist gruplarla taban tabana zıt bir ideolojik perspektifi var. Ayrıldıktan sonra fikirlerini açıklamış ve YPG'nin çocuk savaşçılar kullandığını ileri sürüyor.

- (Pişman olanlar ne anlatıyor?) Amerikalı bir erkek olan P.R.K; “Hiç de sandığı gibi demokratik bir örgüt değil. Kendi içinde yabancıları sadece propaganda aracı olarak kullanıp, bizi ortaya atan, arkadaşlarımızın ölümüne göz yuman bir örgüt…” diye yazıyor.

500 KİŞİNİN İSMİNE ULAŞTI, EN FAZLA KATILIM ABD'DEN

- Bir de emekli askerler var. Bu çok önemli. Daha önce Afganistan ve Irak’ta görev yapmış, ülkesine dönmüş ve kendisine iyi bir iş bulamamış, bir süre sonra Suriye’ye gelmişler. Ya da başka bir örnek; Kanada’da askerlik görevini yapmış. Fransa’da bir-iki yıl lejyoner olmuş, sonra gelmiş YPG’ye katılmış. Bu lejyonerlerin ideolojiyle, zaafları ya da travmaları nedeniyle bu sürece girmesini düşünmek mantıksız olur. Karşımızdaki olgu, tek bir bölgeden tek bir ideolojik köken ya da tek bir motivasyon kaynağından gelmiyor. 

- (Siz kaçına ulaştınız?) Yaklaşık 500 kişiye ulaştım. Bu oranın yüzde 10’undan azı kadın. En çok katılım ABD'den. Toplamın dörtte birine yakın. Amerika’dan katılanlar genellikle eski askerler. ABD, İngiltere, Almanya zaten yüzde 40’ını oluşturuyor. 

TERÖRİST KILIKLI YABANCI İSTİHBARATÇILAR

- (Arada istihbarat elemanları da var mıdır?) Tabii, muhtemelen bunlardan bir kısmı da kendi ülke istihbaratlarına çalışmak için sızdırıldılar. Görüntü vermeyenlerin daha çok bunlar olabileceğini düşünüyorum. Mesela 2016’nın 27 Temmuz’unda ölen bir Sloven vatandaşı var. Kuzey Irak’ta bir sivil toplum örgütünde çalışıyor. Menbiç’te ölüyor. Sloven devleti yeni duymuş gibi yapıyor. Ama bir arkadaşı sosyal medyada şöyle yazıyor: “Ben onu Duhok’ta çalışırken tanımıştım. “Artık bu işleri bırakıp, sahaya inip, istihbarat için muhbir olarak çalışmak istiyorum demişti”. Sloven hükümeti bir anda işi kapattı. 

- (Kaç yabancı terörist öldürüldü?) 40’ı. Burada şunu söylemek gerek: ABD’den katılanların çoğu eski asker ama ölenlerin çoğu sol örgütlerden katılanlardan. Diğerleri cephe gerisinde işi yürütüp, bunları da sahaya sürüyorlar sanırım. 

Günün Önemli Haberleri