YKS 2021 tercih kılavuzu ve kontenjan bilgisi ÖSYM yayımlandı

Abone ol

ÖSYM son dakika YKS 2021 tercih kılavuzu ve kontenjan bilgisini erişime açtı. 2021 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu http://osym.gov.tr sitesinde erişime açıldı. Sonuçlarının 4 Ağustos'ta duyurulması beklenen YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

YKS taban puanları ve kontenjanları içeren kılavuz http://osym.gov.tr sitesinde yayınlandı. Adaylar 2021 YKS tercihlerini 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr'den yapacaklar. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda üniversite taban puanlarının yanı sıra kontenjanlar ve başarı sıralamaları da bulunuyor.

26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 2021 YKS yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunun yayımlandığı duyuruldu. 

Açıklama, ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün tarafından yapıldı. 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu http://osym.gov.tr sitesinde yayımlandı. 

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI

Ayrıca, adayların 2021-YKS tercihlerini 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr’den yapabilecekleri hatırlatıldı.

Sonuçlar ne zaman açıklanacak: ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre 2021 YKS sınav sonuçlarının 4 Ağustos tarihinde adaylarla paylaşılması bekleniyor. 

YKS sonuçları nereden öğrenilir: 

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

Günün Önemli Haberleri