Yılmaz Büyükerşen isyan etti! Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi

Abone ol

CHP tarafından yeniden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Yılmaz Büyükerşen, "Meclisimizdeki AKP çoğunluğu yüzünden, benim son 5 senede anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Sürekli engellemeleri ile bana iş yaptırmayarak belediyeyi alabilecekleri sanısı ile yaşıyorlar" dedi.

CHP tarafından yeniden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Yılmaz Büyükerşen, Sözcü'den Özlem Gürses'e konuştu.

"Meclisimizdeki AKP çoğunluğu yüzünden, benim son 5 senede anamdan emdiğim süt burnumdan geldi! Sürekli engellemeleri ile bana iş yaptırmayarak büyükşehir belediyesini alabilecekleri sanısı ile yaşıyorlar" diyen Büyükerşen, şöyle devam etti:

"Eskişehir merkezi 740 bin nüfus, kırsal alan 100 bin. Mahalle olan köylerimiz bana oy veriyor, fakat ilçelerden 12'sindeki belediyelerde meclis üyeleri ile başkanların seçiminde AKP'ye oy veriyorlar. Onlar da bizim Büyükşehir Meclisi'ne 29 üye olarak geliyor. Eskişehir merkezini oluşturan Tepebaşı ve Odunpazarı İlçeleri ise CHP çoğunluklu ve 740 bin nüfuslarına karşın Büyükşehir Meclisi'nde 16 kişi ile temsil ediliyorlar. 16 ya 29 kırsal kesim çoğunluğundan oluşan meclis hangi projeyi önlerine getirirsek, komisyonlarda geciktiriyorlar, reddediyorlar. Son 5 senedir bu oyun oynanıyor Eskişehir'de."

Günün Önemli Haberleri