YİK üyeleri gerçekte ne kadar maaş alıyor? Şahin aldığı parayı açıkladı

Abone ol

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Şahin, kamuoyunda günlerdir tartışma konusu olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyelerinin maaşlarının ne kadar olduğunu açıkladı. Şahin, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, ile ANAP'lı eski Başkan Yıldırım Akbulut'un görev aldığı kurul üyelerinin 15 bin 130 lira maaş aldığı söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Şahin Habertürk TV ekranlarında yayınlanan "Kübra Par'la Açık ve Net" programına konuk oldu. Şahin, Kübra Par'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, Cumhuriyet tarihinde böyle bir yapının ilk kez kurulduğunu ifade etti. 

"Cumhurbaşkanı belirledi, maaşlarımız 15 bin 130 lira"
Kamuoyunda YİK üyelerinin maaşları tartışma konusu olmuştu. Maaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirlediğini söyleyen Şahin şunları anlattı:
-"İlk toplantımızda böyle bir şey konuşmadık, gündemimiz bu değildi. Bu kurumun çalışma usul ve esasları ne olacak, hangi zaman diliminde geleceğiz ve gündemi ne olacak, bunları konuştuk. Çıkan kararnamede kurulun usul ve esasları Cumhurbaşkanı'nca belirlenecek, yapılacak ödemeleri de ayrıca Cumhurbaşkanı belirleyecek diyor. Kendi takdiridir. Bizim bir talebimiz olmamıştır. 15 bin liradır. Biraz küsuratı var ama 15 bin 130 filan olması lazım. Milletvekillerinin maaşları zaten her zaman tartışılmıştır. Şu anda biz milletvekili değiliz ama eski Meclis Başkanı olarak bize ödenecek bir meblağ da kamuoyunun gündemine gelebilir, olumlu olumsuz sözler söylenebilir. Bunları da anlayışla karşılamak lazım." 

"Maaşımı yüksek lisans öğrencisine gönderiyorum"
-"Cumhurbaşkanımız böyle takdir etmiş. Ben bunu alıyorum, yurtdışında uluslararası ticaret hukuku alanında yüksek lisans yapan bir gencimize tamamını aktarıyorum. Kendime bir tek kuruş almadan oraya aktarıyorum. İlk maaşımı aldım ve aktardım.

YİK ÜYELERİ KİMLER?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nda (YİK) TBMM eski Başkanları da olan YİK üyeleri Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile ANAP'lı eski Başkan Yıldırım Akbulut yer alıyor.

Günün Önemli Haberleri