Windows ücretsiz mi oluyor?

Abone ol

"Ben zaten korsanını, ücretsiz kullanıyorum" demeyin, Microsoft'un, dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'un ücretsiz bir sürümünü çıkarmayı planladığı iddia ediliyor.

Bilgisayarları çalıştıran arayüz olarak tanımlanabilecek işletim sistemi pazarının en büyük oyuncularından biri Microsoft. Uzun yıllardır Windows işletim sistemi ile sektörde çok önemli bir yer edinen şirket son dönemde trendlere uyarak işletim sistemini ücretsiz hale getirmeyi planlıyor.

Teknoloji sektörünün önemli internet sitelerinden olan The Verge'ün haberine göre Microsoft, Windows'un ücretsiz bir sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Windows with Bing yani Bingli Windows olarak isimlendirilmesi planlanan yeni işletim sistemi özellikle 250 dolar altı ucuz bilgisayarlarda kullanılacak.

Al Jazerra Türk'te yer alan habere göre ucuz bilgisayarlarda kullanılması planlanan ücretsiz sürümün bir benzeri yine Microsoft tarafından geliştirilen ve mobil cihazlarda kullanılan Windows Phone için de hazırlanacak.

Microsoft yeni işletim sistemi için arama motoru Bing üzerinden kullanılabilecek uygulamalar da tasarlayacak. İşletim sistemi ile ilgili olarak detayların Nisan ayında firmanın düzenleyeceği Build etkinliğinde açıklanması bekleniyor. Günümüz bilgisayarlarında fiyata eklenen işletim sistemi ücretinin sıfırlanması ile beraber fiyatların biraz da olsa azalması bekleniyor.

Chrome da var

Microsoft'un ücretsiz işletim sistemi kurgusunun bir benzeri Google'un geliştirdiği Chrome tabanlı işletim sistemine sahip dizüstü bilgisayarları akla getiriyor. Bu bilgisayarlarda küçük bir depolama alanı bulunuyor ve cihaz internete bağlandığında işletim sisteminin diğer komponentleri internet üzerinden çalışıyor.

Apple başlattı

Ticari olarak satılan işletim sistemlerinde ücretsiz sürüm uygulamasını ilk başlatan Apple oldu. Şirket geçen yıl Mac OS X Movericks işletim sistemini ücretsiz olarak kullanıma sunmuştu.

Günün Önemli Haberleri