Vekillerimizin canı sağ olsun!

Abone ol

Yılbaşından itibaren herkes sağlık katkı payı ödeyecek; vekillerimiz ile akrabaları hariç...

Yılbaşından itibaren cumhurbaşkanından vatansızlara dek herkes sağlık katkı payı ödeyecek; 12 bin eski ve yeni vekil ile akrabaları hariç... Vekillerin harcamaları için devlet 35 milyon YTL ödenek ayırdı.

Primden muafiyet

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası, 1 Ocak 2007'de yürürlüğe girecek. Buna göre sigortalılar aldıkları sağlık hizmetlerine karşılık 'sağlık katkı payı' ödeyecek. Yeni yasa cumhurbaşkanından vatansızlara kadar herkesi kapsayarak genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alacaktı.

Maliye itiraz etti

Ancak Meclis, Maliye'nin itirazına rağmen, milletvekillerinin emekliliklerini düzenleyen yasadaki 'tedaviler TBMM'ce sağlanır' hükmüne dayanıp, vekilleri yasaya dahil etmedi. Milletvekillerinin hem katkı payları hem tüm sağlık giderleri için Meclis bütçesine 35 milyon YTL ödenek konuldu.

12 bin kişilik ayrım

Bülent Arınç'ın başkanlığında toplanan TBMM Başkanlık Divanı'nın bu kararıyla, sayıları 12 bine ulaşan eski ve yeni milletvekilleri ile, anne-baba, eş ve çocuklarına, dul ve yetimlerine 'ayrıcalık' sağladı. Bu ayrıcalıktan, milletvekili kökenli olmayan cumhurbaşkanları yararlanamayacak.



(Radikal)

Günün Önemli Haberleri