Vatandaşın merakla beklediği o karar TIKLA

Abone ol

Bilecik’in Bozüyük İlçe Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, Türkiye Bankalar Birliği ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun hazırladığı ücret ve komisyonlara ilişkin çalışmadan vatandaşları sevindirecek düzenlemelerin çıktığ

BDDK ve Türkiye Bankalar Birliği'nin ortak hazırladığı çalışmaya göre bankaların vatandaştan aldığı komisyonu sınırlayacak düzenlemeler de bulunuyor.


Sabırlı yaptığı açıklamada, vatandaşı bezdiren bazı banka ücretleri ve 500 TL’ye varan havale ücretleri tarifeleri ve 20'ye yakın kalemden alınan ücretlerin sıfırlanacağını ve bazı ücret bedellerinin de aşağı limitlere çekileceğini belirtti. Hayrettin Sabırlı, 'Kredi kartlarından nakit para çekimlerinde, vatandaşın izni olmadan açılan hesaplarda sınırlama 1 yıl olarak belirlenirken 1 yıl içinde tahsil edilmeyen ücretler silinecek. Türkiye Bankalar Birliği ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun hazırladığı ücret ve komisyonlara ilişkin çalışmasının vatandaşlarımızı sevindirecek düzenlemeler çıktı.
BDDK,6 aylık yasal süreyi beklemeden bankaların alacağı ücretlere yönelik listeyi yayınlayacak. Bankalar yaklaşık 20 Kalemde bazı işlem ücretlerini almaktan vazgeçerken hesap yıllık bakım ücreti, şans oyunu, işlemsizlik ücreti, havale ücreti, hesap cüzdanı yazdırma ücreti, sözün ihlali ücreti, ekstre ücreti, borcu yoktur yazısı ücreti, şifre gönderim ücreti, ipotek fek ücreti, para bozma ve tümleme ücreti, kiralık kasa ziyareti ücreti, gibi direkt faiz gelirleri ile ilgisi olmayan kalemler kaldırılıyor.
Bankalar ücret pazarlığında havale, EFT gibi yüksek ücretler alınan kalemlerin devamı konusunda ısrar ederken BDDK kanadı 500 TL'ye varan havale ve EFT ücretlerine yönelik gerek tüketicilerden, gerekse tüketici dernek ve konfederasyonlardan şikayetlerin geldiği ve makul seviyelere çekilmesi gerektiği konusunda ısrar etti. Yeni dönemde, şehir dışında okuyan çocuklara, gönderilen asker paralarından alınan havale ücretlerinden artık mağdur olmamakla birlikte hesap özeti gibi işlemlerden para talep edilemeyecek. Kredi kartından nakit avans çekimlerinden, banka kartlarından artı ücret talep edilemeyecek' dedi.

Günün Önemli Haberleri