Üniversitede bomba alarmı

Abone ol

ABD’de Louisiana State Üniversitesi’nin ana kampusuna bir bomba yerleştirildiği yönündeki istihbarat üzerine sonucu binlerce öğrenci, öğretim görevlisi ve çalışan tahliye edildi.

Geçtiğimiz hafta da üç eyalette benzer durumlar yaşanmış ancak patlayıcı bulunamamıştı.

Üniversiteden yapılan kısa açıklamada, 911'e yapılan bir çağrı üzerine olay yerine giden güvenlik görevlilerinin bomba tehdidini soruşturduğu belirtildi.

Durum öğrencilere ve çalışanlara kısa mesajla ve kampusun internet sitesi üzerindeki duyuruyla bildirildi. Mesajda, “LSU kampusunda bir bomba tehdidi olduğu bildirilmiştir. Lütfen mümkün olduğunca sakin ve hızlı kampusu terk edin. Güncellemeler için internet sitemizi takip edin” denildi.

Polis yetkilileri olayla ilgili fazla detay vermedi. Üniversitenin halkla ilişkileri birimine ise ulaşılamadı.

Kampusun nüfusunun toplamda 30 bin kişi civarında olduğu belirtiliyor ancak olay sırasında kaç kişinin içeride olduğu henüz belli değil.

Louisiana eyaletinden bomba imha ekiplerinin, patlayıcı kokusu alan eğitimli köpeklerle birlikte olay yerinde olduğunu ifade eden Louisiana Emniyet Müdürü Doug Cain, yetkililerin geçtiğimiz hafta benzer olayların yaşandığı Teksas, Kuzey Dakota ve Ohio’daki mevkidaşlarıyla konuyu görüştüğünü ve ortak noktalar aradığını belirtti.

Bu eyaletlerde de benzer şekilde tehditler üzerine üniversite kampusları boşaltılmış ancak patlayıcı bulunamamıştı.

Günün Önemli Haberleri