Tweetleri ikiye katlama talimatı! Dumanlı anlattı

Abone ol

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen'e yönelik suçlamalara yanıt verdi.

Tweetleri ikiya katlama emri veren Gülen'e yönelik eleştirilere Dumanlı, "Hiçbir şey söylemiyor. Varsa katlayın diyor" diye cevap verdi.

Ekrem Dumanlı, Gülen'in sacede kendi seccadesinde namaz kıldığını belirterek "Başkasının seccadesinde başkasının halısında namaz kıldığı zaman, namazın kabul olmayacağını düşünen bir insan." dedi.

Zaman'ın tepesindeki isim Ekrem Dumanlı, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N 1K programına katıldı. Gülen röportajı ve cemaate yönelik eleştirilerine cevap veren Dumanlı, ilginç açıklamalarda bulundu.

"VARSA KATLAYIN DİYOR"

"3 arkadaş, Peygamber efendimiz rüyama girdi, sosyal medyada Tweet sayılarını ikiye katlayın buyurdu" diyen kişiye Gülen'in "Siz de öyle yapın" yanıtı çok konuşulmuştu. 

İşte bu konu dün akyam Ekrem Dumanlı'ya soruldu. Özdemir'in "böyle rüya olur mu demesi gerekmez mi bir din insanının" sözlerine Dumanlı, "hiçbir şey söylemiyor, varsa katlayın diyor." diye karşılık verdi.

Gülen'in kaldığı odanın kirasını her ay ödediğini söyleyen Dumanlı'ya, "hiç inandırıcı gelmiyor" diye itiraz eden Özdemir'e Dumanlı, "vallahi öyle billahi öyle" diye cevap verdi. Ardından Dumanlı Gülen'i bu sözlerde anlattı:

NAMAZINI KENDİ SECCADESİNDE KILIYOR

"Allah şahittir. Fethullah Gülen'i de 30 yıldır tanırım zerre miktar yalan yok. Hoca efendi şöyle bir insan. Yani şu kalemi kullanacak değil mi? Kalem kullanmasında ne mahsur var. Ahirete odaklı yaşadığı için hep korkarak ya kalem için izin ister. Veya kalkar gider, kendi kalemini getirir yazar. Namaz kıldığı seccadesi kendisinindir. Dikkat edin. Başkasının seccadesinde başkasının halısında namaz kıldığı zaman, namazın kabul olmayacağını düşünen bir insan. Başka insanlar bu dünyaya uzak insanlar belki bunu çok abartılı bulabilir. Ama Fethullah Gülen hocaefendi budur. İlk defa bugün böyle değil. Ama yıllardır böyledir."

CEKETLER HEDİYE

Gülen'in Türkiye'den ayrılırken giydiği ceketle poz vermedi de konuşulmuştu. Ceket eleştirilerine Dumanlı, "Cümlenin anlamı şu. Hiç bir zaman aynı anda iki ceketten fazla ceketim olmadı diyor." sözleriyle açıklık getirdi.  Gülen'e iş adamlarının hediye ceketler geldiğini belirten, Dumanlı, Gülen'in hediye ceketleri giydikten sonra başkalarına verdiğini söyledi.

Günün Önemli Haberleri