Tuzla yeniliklere açık

Abone ol

Tuzla İstanbul'un yeni cazibe merkezi. Yurtdışı ve yurt içinden gelen iş adamları ve akademisyenleri ilçede buluştu.

14 Mart Cuma günü Tuzla Belediyesi ve INTEKNO Şirketler Topluluğu ortaklığında yurtdışı ve yurtiçinden gelen akademisyen ve işadamlarının konuşmacı olarak katıldıkları Tuzla İnovasyon Forumu, Tuzla İ.G Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Finlandiya, Amerika, Katar ve İngiltere’nin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden katılan akademisyenlerle birlikte ülkemizde ve Tuzla’da faaliyet gösteren firmalardan katılan konuşmacılar, Avrupa Birliği’nin 2.716 milyar avroluk ‘Rekabet ve İnovasyon Programı’ dahilinde de hibelerle desteklenmekte ve yine Lizbon Stratejisi ile özel – kamu sektörü ayrımı olmadan tüm alanlarda ve tüm süreçlerde önemini arttırmış olan yenilikçilik ye yenişim konusunu tartıştılar.

4 ayrı oturum şeklinde düzenlenen forumdan önce Zihni Sinir Sergi açılışı ve protokol konuşmaları yapıldı. Tuzla Belediye Başkanı Mehmet DEMİRCİ yaptığı konuşmada sınırları içerisinde bulunan üniversiteleri ve bir çok sanayi dalından firmanın bulunduğu Tuzla’nın yerel yönetiminin de katılımıyla 3 lü sac ayağını oluşturup AB projeleri ve yenilikçi çalışmalara ön ayak olabilecek ülkemizin ender ilçelerinden biri olduğunu belirtti. Düzenlenen forumun Türkiye’de yerel yönetimler açısından da bir ilk niteliği taşıdığını söyleyen Demirci, bir yerel yönetimin çeşitli ülkelerden, alanlarında söz sahibi olan akademisyen ve firma yöneticilerinin bir araya getirildiği böyle bir forum düzenlemesinin de büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Demirci, düzenlenen bu tür faaliyetlere halkın da desteğiyle daha büyük başarıların elde edileceğini belirterek sözlerine son verdi. Tuzla Kaymakamı Fahri KESER ise, Tuzla Belediyesi ve INTEKNO’ya ilçemizde bu kadar nitelikli bir forum düzenledikleri için teşekkürlerini bildirirken, bu tür faaliyetlerin hem yerel hem de ülke geleceği için yön verici ve önemli faaliyetler olduğunu belirterek bu tür çalışmaların devamını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yurtdışından ve yurtiçinden katılan akademisyenlerin bulunduğu 1. oturum sonunda öğle yemeğine geçildi. Öğle yemeği sonrasında ise INTEKNO İstanbul Sazendeleri mini konser verdiler. Konser sonrası yine Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden akademisyenler sunumlarını yaptılar. İnovasyon örneklerinin işlendiği 3. ve 4. oturumlarda ise dünyada, Türkiye’de ve Tuzla’da faaliyet gösteren firma yöneticileri yenilikçilik adına yapmış oldukları çalışmaları dinleyicilere sundular.

Güzel bir atmosferde gerçekleşen forum sonrası ise tüm katılımcılara Tuzla Kaymakamı ve Belediye Başkanı tarafından plaketleri sunulduktan sonra aile fotoğrafı çekilerek forum noktaladı.

Günün Önemli Haberleri