TUS sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM net tarihi duyurdu

Abone ol

2019 TUS 1. Dönem sınavları ÖSYM tarafından 24 Şubat'ta tek oturumla yapıldı. TUS sınavında adaylara 200 soru soruldu ve 3.5 saat süre verildi. Peki TUS sınavı sonuçları ne zaman yayınlanacak? TUS sonuçları ÖSYM takvimine göre 21 Mart 2019 günü açıklanacak.

TUS 1. dönem sınavı 24 Şubat Pazar günü ÖSYM tarafından yapıldı. Sınavda adaylara toplam 200 soru soruldu ve 3.5 saat süre verildi. Peki 3 ilde düzenlenTUS sınavı soru cevapları ve TUS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 TUS Birinci Dönem, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir'de düzenlendi.

Sınavın 'Temel Tıp Bilimleri Testi' saat 10.15'te, 'Klinik Tıp Bilimleri Testi' ise saat 14.45'te başladı.

Adaylara 120'şer çoktan seçmeli sorunun yöneltildiği testler için 150'şer dakika süre verildi.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: 2019-TUS (1. Dönem) ve 2019- STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) sınav sonuçları, ÖSYM'nin yayımladığı sınav takvimine göre, 21 Mart 2019 günü açıklanacak.

Sınav sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlanacak. 

Tus nedir? Neyin açılımıdır?

Tus, Tıpta Uzmanlık Sınavı olarak bilinen ve başta hekimler olmak üzere yönetmelikte belirtilen meslek dallarının (biyologlar hariç olmak üzere, veteriner, diş hekimliği, kimya vb meslek mensupları) girebildiği bir sınavdır. İhtisas alanlarında uzman doktor yetiştirme amaçlı yapılan bir sınavdır. Bu sınavı kazananlara asistan (araştırma görevlisi) denir ve tüzükte belirtilen eğitim süresini doldurduktan sonra hekim bu bölümden mezun olur ve Uzman Doktor ünvanını kazanır. (Ör: Kardiyolog, Cerrahi, Dahiliye vb).

Kaç soru sorulur? Bu sorular hangi derslerden gelir?

Tus’a giren bir adayın sorumlu olduğu konular tüm tıp olmak üzere totaldeki 11 ders şu ana başlıklar altından incelenebilir. Yanındaki parantez içerisindeki rakamlar o dersten sorulan soru sayısını belirtir. Sınavda totalde 200 soru sorulur ve süre olarak 210 dakika (3.5 saat) verilir.

Günün Önemli Haberleri