Türklerin Avrupa rüyası bu kararla bitti

Abone ol

AB üyesi ülkelerdeki ekonomik kriz, Avrupa'ya yerleşmek için her yolu deneyen Türklere öyle bir karar aldırdı ki....

AB ekonomisindeki kırılmaların Avrupalı Türklere tek yön dönüş bileti aldırdığını belirten İKV Başkanı Haluk Kabaalioğlu, "Bir yanda iş piyasalarındaki durgunluk, diğer yanda ise yükselen duvarlar, AB'deki Türkler için geri dönüş zillerini çaldırıyor" dedi

Avrupa Birliği adeta yangın yerine döndü. Bir yanda Yunanistan'ın borçlarını ödeyememe korkusu, diğer yanda Yunanistan ve Portekiz ile birlikte yeni bir krizle karşı karşıya kalan İspanya'nın kemer sıkma politikaları. Tüm bu gürültünün ortasında hayatlarını şekillendirmeye çalışan 4 milyon Türk vatandaşı da temelli dönüş için tek yön dönüş bileti almaya başladı.

AB merkezli Cafebabel'in araştırmasına göre sadece Almanya'da yaşayan 40 bin Türk vatandaşı geçen yıl Türkiye'ye dönme kararı aldı. Son 30 yılda ise 500 bin kişi geri döndü. Türkiye - AB ilişkilerini en yakından takip eden isimlerden biri olan ve 2007 yılından beri İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu  AB iş piyasalarında yaşanan durgunluğun Türkiye'ye dönüşleri tetiklediğini belirterek, "Bir yanda iş piyasalarındaki durgunluk, diğer yanda ise yükselen duvarlar AB'deki Türkler için geri dönüş zillerini çaldırıyor" diyor.

Günün Önemli Haberleri