Türkler gözünü Antarktika'ya kestirdi

Abone ol

Türkler bu kez Antarktika'ya gidiyor! TAKBAM Türkiye'den 16 akademisyeni bilim çalışmaları için Antarktika'ya götürecek.

Türkiye'den 16 akademisyen Antarktika'ya gidiyor! TAKBAM tarafından düzenlenen 2. Türk Antarktika Bilim Seferi için hazırlıklar sürüyor. TSK Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın destek verdiği çalışmalarda Antarktika'ya gidecek 16 bilim insanı Beykoz'daki eğitim sahasında kurs gördü.

 “Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi” (TAKBAM) tarafından; Aralık.2014-Şubat.2015 tarihleri arasında gerçekleşecek “2.Türk Antarktika Bilim Seferi” için hazırlık çalışmaları devam ediyor. TSK Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın destek verdiği çalışmalarda, Antarktika'ya gidecek 16 bilim insanı Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı'nın İstanbul Beykoz'daki tesislerinde kurs gördü.


 
TSK'YA TEŞEKKÜR 
 
Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi Genel Sekreteri Abdurrahman Külünk, Aralık 2014- Şubat 2015 tarihleri arasında devlet üniversitelerinden seçilen 16 bilim insanının Antarktika'ya gideceğini söyledi. Türkiye'nin ilk kutup araştırma merkezi olan TAKBAM'ın 2. Türk Antarktika Bilim Seferi'nde görev alacak bilim insanlarının bilgilendirilmesinin, hayati önem taşıdığını söyleyen Külünk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile eğitimlerde emeği geçen Kurtarma ve Sualtı Komutanı Dz. Kur. Alb. İlhan Öcalan, Sualtı Eğitim Mrk.Komutanı Dz. Kur. Alb. Bülent Taş ile Kurslar Komutanı Dz.Kur.Yrb. Dz. Kur. Yrb. Selçuk Gürder'e teşekkür etti.



TÜRKİYE İÇİN BİR İLK

TAKBAM, Türkiye'den ilk kez geçtiğimiz 2 akademisyeni Antarktika'ya göndermişti. Merkezin Uluslararası Koordinatörü Ebuzer Türkel, bu dönemde bu sayının artırıldığını söyledi. Geçtiğimiz yıl Bulgaristan ile mutabakat anlaşması yaptıklarını bu yıl da Rusya Federasyonu ile benzer anlaşmalara imza attıklarını söyleyen Türkel, Çin ile de benzer çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı.

TAKBAM'ın TSK'nın desteğiyle yürüttüğü çalışmalarda, Antarktika'ya gidecek akademisyenlere,
“Zodyak/Motorlu lastik bot Kullanma Eğitimi”, “Gemiden bota, bottan gemiye iniş çıkış eğitimleri”, “Sahilden bota, bottan sahile malzeme/personel transferi”, “Süratli botta emniyetli seyir usulleri”, “İlk yardım usulleri”, “Hipotermi ve denizde hayatta kalma usulleri” konularında uygulamalı eğitimler veriliyor.
Günün Önemli Haberleri