Türkiye ve Karanlık Savaş

Abone ol

Doster'in yeni kitabı ülkenin nasıl karanlığa sürüklendiğini anlatıyor.

Gazeteci- Öğretim Üyesi Dr. Barış Doster’in üçüncü kitabı “Türkiye ve Karanlık Savaş” piyasaya çıktı. Daha önce “Atatürk, Türk Dünyası ve Mazlum Milletler” ve “” adlı kitaplara imza atan Doster, Türkiye ve Karanlık Savaş adlı çalışmasında, ülkemize yönelik kuşatmanın ve ülkemiz üzerindeki karartmanın hangi yollarla yapıldığını ortaya koyuyor.

Bizim Kitaplar Yayınevi tarafından basılan çalışmada, sadece siyasi ve iktisadi yapının değil, toplumsal, kültürel, manevi, ahlaki değerlerin de çöktüğü, çözüldüğü, çürüdüğü bir süreçte hem Türkiye’nin fotoğrafı çekiliyor, hem de çözüm yolları sıralanıyor. Topluma yön vermesi gereken kişi ve kurumların büyük ölçüde susmuş ya da susturulmuş, teslim olmuş ya da yozlaşmış durumda olduklarına dikkat çeken Doster, bilginin kirletilip, yönlendirildiğini, insanların kötü gidişe karşı duyarsızlaştırıldığını, tepkisizleştirildiğini, en kötüsü de alıştırıldığını belirtiyor.

Doster’e göre; halkı uyarmaya, uyandırmaya çalışanlar ise genelde yalnız bırakılıyorlar. Gerçeklerle halk arasına kalın bir perde çekiliyor adeta. Kuşatma altındaki Türkiye’de psikolojik harbin, algı yönetiminin, siyasi, ekonomik, kültürel yönlendirmelerin, kısacası karanlık savaşın tüm unsurları kullanılıyor.

Doster şöyle yazıyor: “Küreselleşme, Yeni Dünya Düzeni, Büyük Ortadoğu Projesi gibi cilalı lafları en çok edenler, ABD’nin Irak’ı işgali sonrasında 1 milyonu aşkın Iraklının öldüğünü dillendirmiyorlar. İnsan hakları, hukuk devleti, özgürlükler, sivil toplum, demokrasi, piyasa ekonomisi gibi sözcükleri dilinden düşürmeyenler, küreselleşmenin eşitsizlikleri derinleştirip, kökleştirdiğini söylemiyorlar.

Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğunu, çokuluslu şirketlerin kazancı katlanırken, açlıktan ölen bebeklerin sayısının da arttığını gündeme getirmiyorlar. Emperyalizm gerçeğini saklamaya çalışırken, bağımsızlıktan, aydınlanmadan, çağdaşlıktan, uygarlıktan, emekten yana olanları dinozorlukla, çağı yakalayamamakla, geri kafalılıkla, tutuculukla suçluyorlar”

Doster’in yeni kitabı “Türkiye ve Karanlık Savaş”, kuşatılan ve karartılan Türkiye’de, karanlık savaş yöntemlerini saptamayı ve ona karşı verilen mücadeleye yardımcı olmaya çalışıyor.

Günün Önemli Haberleri