Türk jetlerine yeni taciz

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'de konuşlu SA füze sistemlerinin Türk F-16'larını dün taciz ettiğini duyurdu. Türk jetleri önceki gün de MIG-29 tipi uçak ve Suriye'deki füze sistemleri tarafından taciz edilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'de konuşlu SA füze sistemlerinin, Türkiye-Suriye sınırında devriye uçuşu yapan sekiz adet F-16 uçağını taciz ettiğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın dün yaşanan gelişmelere için açıklamasında, "Sekiz adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, uçaklarımıza, Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından toplam bir dakika 30 saniye süre ile tacizde bulunulmuştur" denildi.

Önceki gün de Suriye sınırında yine devriye uçuşu yapan sekiz adet Türk F-16'sına, MIG-29 uçağı ile Suriye'de konuşlu SA füze sistemi tarafından tacizde bulunulmuştu.

TIKLAYIN- COCKBURN: TÜRKİYE, SURİYE'DE KAYBETTİ

Rusya savaş uçaklarının da hafta sonu Türk hava sahasını iki defa ihlal etmesinin ardından TSK, şu açıklamayı yaptı:

"Sekiz adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, uçaklarımıza;

a. Milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından radar kilidini muhafaza ederek toplam 4 dakika 30 saniye süre ile,

b. Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından toplam 4 dakika 15 saniye süre ile tacizde bulunulmuştur."

Rus elçisi yine bakanlığa çağrıldı

Bunun üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin dün bir kez daha Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldığını ve Türk hava sahasının bir daha Rus uçaklarınca ihlal edilmemesi için uyarıldığını söyledi.

Diğer yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Hazar Denizi'ndeki Rus gemilerinin Suriye'de IŞİD'e roket saldırısı düzenlediklerini söyledi.

Günün Önemli Haberleri