Türk damat Berlin'de dehşet saçtı

Abone ol

Ayrıldığı eşini, eşinin ailesini arabada kurşuna dizen ve daha sonra kaçan M.Y. adlı zanlı için yoğun güvenlik önlemi aldı.

Anne Nevin Çaçan ve kızı Leyla kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdiler. Ağır yaralanan ailenin oğlu Ferit Çaçan ise hemen ameliyata alındı ve hayati tehlikesi devam ediyor. Saldırganın eski eşine ve ölen Layla Çaçan'ın kocasına kurşun isabet etmediği kaydedildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Olay 4 ağustos sabahı, Türklerin yoğun olarak oturduğu Wedding semtinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Feride Çaçan'ın eski eşi M.Y, Çaçan ailesinin içerisinde bulunduğu araba park yerinden çıkarken, arabaya yaklaştı ve ardı ardına ateş etti. Kurşunların çoğu çocuklarını kurtarmak için üstlerine kapanan annenin başına ve bedenine isabet etti. Yine Leyla Çaçan, başından ağır yaralanırken arabayı kullanan Ferit' de vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralandı.

Berlin polisi basın sözcüsü Thomas Neuendorf, Wedding semtinde bir arabaya defalarca ateş edildiği ihbarını aldıklarını ve olay yerine geldiklerinde 3 ağır yaralı şahısla karşılaştıklarını ve bunların hemen ambulansla hastaneye kaldırıldığını söyledi. Neuendorf, "İçerisinde 5 kişinin bulunduğu arabaya defalarca yandan ateş edilmiş. Saldırıdan yara almadan kurtulanların ifadelerine göre ailenin saldırganı tanıdığını biliyoruz. Saldırının sebebinin ise aile içi ilişkilerden kaynaklandığını söyleyebiliriz dedi.

Olayın görgü tanıklarından Fikret Ayaz, evdeyken kurşun seslerini duyduğunu ve pencereden dışarıya baktığında bir şahsın arabaya ateş ettiğini gördüğünü söyledi. Ayaz deri ceketli, genç birisinin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra yürüyerek olay yerinden uzaklaştığını sözlerine ekledi.

SINIR DIŞI EDİLME KORKUSU

Saldırıya uğrayan ailenin üst komşusu Sinan Baru ise Feride Çaçan'ın ayrıldığı eski eşi M.Y'nin Feride Çaçan'ı uzun zamandır takip ettiğini ve ona gözdağı vermek istediğini söyledi. Sinan Baru, Feride Çaçan'ın ayrıldığı eşinin ilticacı olarak Almanya'ya geldiğini ve Feride Çaçan ile evlendiği bilgisini verdi.

Baru'ya göre, eşinden bağımsız olarak oturum alabilmesi için gerekli olan 3 sene evli kalma süresi dolmadan eşi boşanmak isteyince, M.Y Almanya'dan atılırım korkusuyla eski eşinin boşanma talebini bir sene daha ertelemesini istemiş. Bütün ısrarlarına rağmen tekrar birleşme talebini reddedilince eski eş, Çaçan ailesini terörize etmeye başlamış ve yine Baru'nun duyumlarına göre silah tedarik etmenin yollarını aramış.

Polis, Feride Çaçan'ın saldırıdan yara almadan kurtulması üzerine, saldırganın geri dönüp eski eşine tekrar saldırma ihtimalini göz önünde bulundurarak, Çaçan ailesinin evinin önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Günün Önemli Haberleri