Tuncel kararı düzeltildi

Abone ol

PKK üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Sebahat Tuncer'in tahliye kararı düzeltildi

İstanbul 3. Bölgeden bağımsız milletvekili seçildiği için, ''yasa dışı örgüte üye olmak'' suçundan yargılandığı davada tahliye edilen Sebahat Tuncel hakkında, yasama dokunulmazlığı kapsamında yapılan tahliye gerekçesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı itiraz üzerine düzeltildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa'nın 83. maddesi uyarınca ''milletvekili olarak meclis kararı olmadıkça tutukluluk haline ve yargılamasına devam edilemeyeceği'' gerekçesiyle Sebahat Tuncel'i tahliye eden İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine, gerekçenin düzeltilmesi için itiraz etti.

Bu talebi değerlendiren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, yasama dokunulmazlığıyla ilgili yapılacak duruşmanın ardından verilecek hükümle birliktede değerlendirme yapılması gerekirken maddi hata sonucu tahliye kararında bu değerlendirmenin yapıldığını ifade ederek, başsavcılığın itirazını kabul etti.

Mahkeme, daha önceden Anayasanın 83. maddesine göre tahliye ettiği Tuncel'in tahliye gerekçesini de, ''Milletvekili olması nedeniyle kaçma ve delilleri karartma ihtimalinin kalmamış olması'' şeklinde düzeltti.

Tuncel'in yargılanıp yargılanmayacağına Ekim ayında yapılacak duruşmada karar verilecek.

Günün Önemli Haberleri