Trump'tan flaş Suriye açıklaması

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'de DEAŞ'ın elinde bulunan toprakların yüzde 100'ünü geri aldık" açıklamasında bulundu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Vietnam'da yaptığı zirvenin  dönüşünde Alaska'da mola veren ve buradaki Elmendorf Hava Kuvvetleri Üssü'nde  konuşlu Amerikan askerlerine hitap eden Trump, Suriye konusunda açıklamalarda  bulundu. Trump burada ''DEAŞ'ın elindeki toprakların yüzde 100'ünü  geri aldık." ifadelerini kullandı.

İlk olarak geçen aralık ayında DEAŞ'ı yendiklerini ve artık Amerikan  askerlerinin ülkelerine geri döneceğini duyuran Trump, Suriye'de DEAŞ'a karşı  ciddi bir başarı kazandıklarını savundu.

Trump, "Hep Suriye'deki (DEAŞ'ın) hilafeti konusunda yüzde 90, 92 diye  duyuyordunuz. Artık hepsine sahibiz. DEAŞ'ın elindeki toprakların yüzde 100'ünü  geri aldık." ifadelerini kullandı.

Suriye'deki Amerikalı komutanlarla konuyu konuştuğunda "bir haftamız  kaldı" şeklindeki ifadeleri duyduğunu ve kendisinin de "artık bunu bitirin"  dediğini belirten Trump, mücadeleyi kazandıklarını dile getirdi.

ABD Başkanı Trump, 20 Aralık 2018'de, ABD askerlerinin Suriye'den  çekilmesi konusunda, "Orada olmamızın tek nedeni DEAŞ'tı ve DEAŞ'ı yendik."  açıklamasını yapmıştı. Daha sonra DEAŞ'ın elindeki toprakların yüzde 99'unu  aldıklarını belirten Trump, son olarak 16 Şubat'taki açıklamasında "Suriye  hakkında 24 saat içinde harika haberler vereceğim." ifadesini kullanmıştı.

Günün Önemli Haberleri