Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektup sızdı! Bomba ifadeler var

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektup ortaya çıktı. Trump, mektupta tehdit edip YPG ile müzakere yapılmasını öneriyor.

Beyaz Saray antetli kağıdına yazılı ve Trump'ın ıslak imzası olan mektubu, ABD'de kendisine en yakın medya organı olan Fox Tv sunucularından Trish Regan paylaştı.

"YPG ile müzakereye oturun" önerisi

Trump mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD-YPG'nin silahlı birliklerinin başındaki kod adı “Şahin Cilo”, asıl adı Ferhat Abdi Şahin olan, ancak kendisini Amerikalılar'a “General Mazlum Kobani” diye tanıtan teröristle müzakereye oturmasını önerdi.

Trump'ın mektubu şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanı, Hadi iyi bir anlaşma yapmaya çalışalım. Siz binlerce kişinin öldürülmesinin sorumlusu olmak istemezsiniz, ben de Türk ekonomisini yok etmek istemem-ki yaparım. Bu konuda yapabileceklerimin küçük bir örneğini Rahip Brunson'da ortaya koymuştum.

Sizin sorunlarınızı çözmek için çok çalışıyorum. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. İyi bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum (Şahin Cilo adlı PKK'lı) sizinle müzakere etmek istiyor geçmişte yapamayacağı pek çok tavizi vermeye razı. Yeni elime geçen, bana hitaben yazdığı mektubu ekte size gönderiyorum.

Eğer bunu doğru ve insani şekilde yapabilirseniz, tarih size olumlu bakacaktır. Eğer iyi şeyler olmaz ise sizi sonsuza kadar şeytan olarak görecektir. Katı bir adam olmayın. Deli olmayın.

Sizi daha sonra arayacağım. Saygılarımla. Donald Trump

Günün Önemli Haberleri