Trabzonsorun altyapısı çöktü

Abone ol

Alt yapıdan önemli oyuncular yetiştirerek kadrosunda bulunduran Trabzonspor, bu sezon özünden iyice uzaklaştı.

Önceki yıllarda Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, Hüseyin Çimşir gibi önemli oyuncular yetiştiren ve bu oyuncuları milli takımlara kazandıran Trabzonspor'da, bu sezon 23 kişilik kadroda 5 Trabzonlu oyuncu bulunuyor.
Trabzonlu fulbolcular Tolga Zengin, Tayfun Cora, Barış Memiş, Engin Baytar ve son olarak alt yapıdan alınan Hasan Ahmet Sarı, takımlarında fazla forma şansı bulamıyorlar. Ligde 8 maça bakıldığında bir maçta en fazla 1 Trabzonlu oyuncu ilk 11'de görev yaptı.

Kaleci Tolga Zengin ile genç oyuncu Hasan Ahmet Sarı, bu sezon hiç forma giymezken, Engin Baytar 6 maçın 3'ünde ilk 11'de görev alarak 329 dakika, Tayfun Cora 5 maçın 3'ünde ilk 11'de sahaya çıkarak 220 dakika, Barış Memiş ise 3 maçın 1'in de ilk 11'de olmak üzere 58 dakika görev aldı.

GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI

Trabzonspor'un, ligin 7. haftasındaki Gençlerbirliği maçında ise ilk 11'de Trabzonlu oyuncu yer almadı. Bordo-mavililerin bu kadrosu Trabzon kökenli oyuncu olmadan çıkılan bir maç olarak tarihe geçti.

En son oynanan Gaziantepspor maçında ise Tayfun Cora sahaya çıkarken, bu futbolcu Belçikalı teknik direktör Hugo Broos tarafından devre arası oyun dışına alınmıştı.

''ALT YAPINDAN ÖNEMLİ OYUNCULAR ÇIKACAK''

Trabzonspor Gençlik Geliştirme Merkezi Koordinatörlüğü görevine 22 yıl aradan sonra getirilen ve Hami, Büyük Hamdi, Küçük Hamdi, Lemi, Soner gibi oyuncuları (A) takımına kazandıran Sadi Tekelioğlu, alt yapıdan futbolcu kazanmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Sadece Trabzon'dan değil Türkiye'nin çoğu illerinden bulunan oyuncuların yer aldığı seçmeler yaptıklarını ifade eden Tekelioğlu, ''Bin 700 oyuncudan seçme yaptık. Her kategoride yoğun çalışmalarımız sürüyor. Amacımız alt yapıdan iyi oyuncular yetiştirerek kulübe ekonomik olarak katkı sağlamak'' dedi.

Trabzonspor'un yakın bir gelecekte alt yapıdan önemli oyuncular kazanacağını ifade eden Tekelioğlu, ''Real Madrid, Barcelona gibi takımların isteyeceği oyuncular var. Ben inanıyorum 20-30 milyon avroya bizden oyuncu isteyecekler'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri