Timberland'in 'bozkurt' sevgisi

Abone ol

Dünyaca ünlü ayakkabı ve giyim markası Timberland’in ürettiği bir tişörtün üzerinde yer alan uluyan kurt tasarımı ile Ülkü Ocakları’nın amblemi arasında şaşırtıcı bir benzerlik olduğu ortaya çıktı.

2010 sonbahar-kış koleksiyonu için üretilen tişörtteki tasarım Türkiye'de Ülkü Ocakları'nın uzun yıllardan beri kullandığı bozkurt amblemine çok benziyor, hatta tıpatıp aynısı diyebiliriz.

Hemen belirtelim; Timberland'in kurtlu tişörtü Türkiye'ye özel değil. Kurtlu tişörtü Avrupa ve Amerika'da da bulmak mümkün.

Peki Timberland neden böyle bir tişört üretti? Timberland Türkiye Distrübütörü Deriden'in Ürün Yöneticisi Yılmaz Yeşilırmak'ın konuyla ilgili yönelttiğimiz sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

"Timberland, av yapan insanların ve kişilerin tercih ettiği bir marka. Bu yönde de tercih gören bir marka olduğu için buradaki kurt bu yüzden kullanılmış. Amerika'da tasarlandı. Türkiye için özel tasarlanmış değil. Bu tamamıyla dağ sporlarıyla avla ilgilenen kişilerin hoşuna gitmesi düşünülen bir sembol. Tüm Avrupa ve Amerika ülkelerinde aynı ürünü bulmak mevcut. Bizim zaten hiçbir bağlantımız vermek istediğimiz bir mesaj yok. Bu firmaların kendi tercihlerine bağlı. Çoğu ürününü alıyoruz. Birçok ülke bu ürünü almıştır. Bu bize özel bir tasarım değildir."

Günün Önemli Haberleri