THY sonunda sessizliğini bozdu

Abone ol

THY iç hat seferlerinde ve bazı dış hatlarda neden içki servisi yapılmadığını basın açıklamasıyla duyurdu.

Türk Hava Yolları sosyal medyada yankı bulan iç hatlarda ve bazı dış hatlarda içki servisiniin yapılmadığı konusuna basın açıklamasıyla cevap verdi.

Yapılan yazılı açıklamada yurtiçi uçuşlarda sadece business sınıfında içki servisi yapıldığı ve bazı iç sefer hatlarında talep azlığı ve lojistik zorluklar nedeniyle servisin yapılamadığı belirtildi.

8 ÜLKEYE İÇKİ SERVİSİ YAPILMIYOR

Dış Hatlarda ki seferlerde ise 8 ülkede karşılıklı olarak içki servisinin yapılmamasına iki yıldan bu yana çeşitli tarihlerde karar verildiği belirtilen açıklamada diğer ülkelere yapılan uçuşlarda ikram uygulamasının mevcut şekliyle devam edildiği bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Türk Hava Yolları yaptığı atılımlar ve hizmet kalitesiyle son iki yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçilmiştir. Uçuşlarımızda verdiğimiz ikram Dünyanın en iyi ikramı olarak kabul görmüş, hizmet kalitemiz yolcularımızın beğenisini kazanmıştır.

Son günlerde uçuşlarımızdaki içki servisi ile ilgili yapılan eleştiriler üzerine uygulama hakkında bazı bilgileri paylaşmak ihtiyacı duyulmuştur.

Türk Hava Yolları 98 ülkede, 183 dış hat ve 36 iç hatta uçuş gerçekleştirmektedir. Bu hatlardan bazılarında aşağıda belirtilen gerekçelerle uzun süredir içki servisi yapılmamaktadır.

6 İÇ HATTA İÇKİ SERVİSİ 

Yurtiçi uçuşlarda yapılan ikram servisinde sadece business yolculara içki servisi yapılmaktadır. Yurtiçindeki 36 hattın 20’sinde business kabin uygulaması bulunmamaktadır. İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Bodrum ve Dalaman hatları dışındaki diğer hatlarda ise business yolcu ve içki talebi azlığı ile lojistik zorluklar nedeniyle içki servis edilmemektedir.

Dış hatlarda ise sadece 8 ülkede, ilgili ülkelerle yapılan görüşmeler sonucunda gelen istek üzerine içki servisi yapılmamasına karar verilmişti. Bu ülkelerin bayrak taşıyıcı havayolu şirketleri de uçuşlarında içki servisi yapmamaktadır.

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları 90 ülkeye yaptığı seferlerinde ise ikram uygulamasına mevcut şekliyle devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KARAR GÖRÜŞMELER SONRASINDA AÇIKLANDI 

THY Basın Müşavirliği yetkilileri bir soru üzerine Dış Hatlarda 8 ülkeye konulan içki yasağının iki yıldan buyana çeşitli tarihlerde ilgili ülkelerle yapılan görüşmeler sonucu karar alındığını söylediler.

Günün Önemli Haberleri