Temel Karamollaoğlu'ndan iktidara 'haçlı seferi' tepkisi

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında iktidarın ‘Haçlı Seferi başlatıldı’ söylemini eleştirdi. “Neymiş kendilerine karşı bir Haçlı Seferi başlatılmış” diyen Karamollaoğlu, “11 Eylül’den sonra Haçlı Seferi başlatan ABD Başkanı Bush’la bir olup Irak’ı bombalamaya destek verenler kimdi? Amerikan askerlerine dua edenler siz değil misiniz?” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı düzenledi.  Yeni Zelanda'daki 50 kişinin hayatını kaybettiği cami katlimanına değinen Karamollaoğlu, iktidarı bu olayı siyasete alet etmekle suçladı.

"Şiddetle kınıyorum"

Saldırganın yayınladığı görüntülerin miting meydanlarında gösterilmesini kınayan Karamollaoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bir seçim malzemesi yapılarak meydanlarda vatandaşlara gösterilmesini şiddetle kınıyorum. Bu şehit düşen insanlara hakaret sayılır. Bu tavır Müslüman imajına da dünyaya da zarar vermektedir. Müslümanları haklı oldukları bir davada haksız duruma düşürmeye kimsenin hakkı yoktur."

"Neymiş Haçlı seferleriymiş"

İktidar partisi yöneticilerinin saldırı sonrası Türkiye ve İslam dünyasına Haçlı seferleri başlatıldığı söylemine tepki gösteren Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"11 Eylül’den sonra Haçlı Seferi başlatan ABD Başkanı Bushla bir olup Irak’ı bombalamaya destek verenler kimdi? Amerikan askerlerine dua edenler siz değil misiniz? Amerika Haçlı seferi ilan ettik diyor, iktidar buna destek veriyordu niçin Müslüman bir ülkeyi bombalaması için. İncirlik’ten yapılan 4 bin 900 sorti uçuşu överek anlatan bu iktidar değil miydi? Bu sortiler kimin için yapıldı? Irak’ı bombalamak için."

Günün Önemli Haberleri