Tecavüze akademik bakış

Abone ol

Yaza damgasını vuran Gamze Özçelik'e tecavüz davasında son aşamaya gelindi.

Olayın tecavüz olduğunu belirten adli tıp raporunun dosyaya konduğunun kaydedildiği bugünkü duruşmaya 10 bin YTL kefaletle serbest kalan Demirkol, rahatsızlığı, avukatı Ömer Yeşilyurt da duruşma tarihini karıştırdığı gerekçesiyle katılmadı. Manken ve oyuncu Gamze Özçelik, avukatı Fatih Volkan'ı telefonla arayıp bilgi aldı.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 7'nci duruşmaya, 10 bin YTL kefaletle serbest kalan eski basketbolcu Gökhan Demirkol katılmadı. Demirkol'u Antalya'daki avukatı Rıdvan Yıldız temsil ederken, diğer avukatı Ömer Yeşilyurt duruşma tarihini karıştırdığı gerekçesiyle gelmedi. Antalya Adliyesi'nde görülen davada, Gamze Özçelik'i ise avukatı Fatih Volkan ve Mahkube Danış temsil etti. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nden gelen olayın ‘tecavüz’ olduğunu belirten raporun dosyaya konduğunu açıkladı.

Özçelik'in avukatı Fatih Volkan, ilk inceleme raporu ile Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun benzer olduğunu belirterek, kefaletle serbest kalan Gökhan Demirkol'un duruşmaya katılmamasını eleştirdi.

Volkan, “Sanığın tekrar tutuklanmasını ve kefaletinin hazineye aktarılmasını talep ediyorum. Ayrıca duyumlarımız yurt dışına kaçacağı yönde. Yurt dışına çıkış yasağı konulmasını da talep ediyoruz'' dedi. Avukat Makbule Danış da Adli Tıp Raporu'nun ‘tacavüz’ suçunu teyit ettiğini, sanığın yurt dışına kaçma ihtimali olduğunu ileri sürdü.

Gökhan Demirkol'un avukatı Rıdvan Yıldız ise Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu kabul etmediklerini, Gamze Özçelik'in komada, dıştan gelen olaylara algılayamaz halde gösterildiğini belirterek şöyle konuştu:
“Oysa mağdure 06.00 ile 09.10 arasında 11 kez telefon görüşmesi yapmış, dördü Fransa'daki arkadaşına ait. Raporda, kıyafetler ve dış görünüm ile bağ kurulamamış. Ayrıca Adli Tıp Kurumu, mahkeme adına karar vermiştir. Dosya Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderilsin.'' Yıldız, avukat Ömer Yeşilşurt'un duruşmayı 14 Eylül olarak bildiğini belirtip, bu yüzden gelemediğini söyledi ve Demirkol'un böbrek rahatsızlığı nedeniyle aldığı 7 günlük istirahat raporunun faksını mahkemeye sundu.

ÖZÇELİK'İN AVUKATI BAŞKANLA TARTIŞTI

Duruşmada avukat Fatih Volkan ile Mahkeme Başkanı Mustafa Şahin arasında tartışma yaşandı. Volkan, söz isteme talebi geri çevrilince, “Varlığımız yokluğumuz belli değil başkanım'' dedi. Başkan Şahin, “Benimle kibar konuşun, mahkeme ile sürtüşmeyin'' diye çıkıştı. Volkan'ın, “Dışarıda mı tartışalım başkanım'' sözlerine Mahkeme Başkanı Şahin, “İstanbul'dan gelen müdafilerden memnun değiliz'' yanıtını verdi. Gamze Özçelik de duruşma öncesi ve sonrası avukatı Fatih Volkan'ı arayıp mahkeme ile ilgili bilgi aldı.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun tekrar Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderilmesine gerek olmadığına, olay sırasında kıyafet, küpe gibi konuların muallakta kaldığı için tekrar incelenmesine, olay görüntülerin, CD, video çekimi, sinema konusunda uzman, akademik eğitim almış ve üniversiteden seçilecek bilirkişi tarafından tekrar izlenmesine karar verdi. Mahkeme, Gökhan Demirkol'un mazeretini kabul edip, yurt dışı yasağı konması talebini reddetti. Duruşma 13 Kasım'a ertelendi.

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukat Fatih Volkan, “Gökhan Demirkol'un gelmeyeceğini biz biliyorduk. Ağır bir cezadan tahliye olmuş birinin buraya gelmeyeceği belliydi. Bu aşamadan sonra zaten Adli Tıp, mahkeme CD tespit tutanakları, Emniyet Genel Müdürlüğü kriminal Dairesi'nin raporları, savcılığın resen yaptırmış olduğu bilirkişi raporları bunun bir tecavüz olduğunu söylüyor'' dedi.

Gökhan Demirkol'un Antalyalı avukatı Rıdvan Yıldız ise Adli Tıp Kurumu'nun raporunu eleştirip, 8- 10 saat baygın ve bilinci olmayan birinin 3 saat boyunca 11 telefon görüşmesinin anlaşılamaz durum olduğunu belirtti. Yıldız, Demirkol'un “Neden duruşmaya gelmedi?'' sorusuna, “Cezaevinde kaldığı süre içinde böbreklerinde yetersizlik oluştu. O yüzden burada cezaevinde tedavi görüyordu, bunun tedavisi devam ediyor. Buna dair rapor gönderdi, mahkeme de bunu kabul etti. Müvekkilimizi gelecek duruşmada hazır edeceğiz'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri