Taraf'tan 3 lider için ağır manşet

Abone ol

Üç siyasi parti liderinin tepki gösterdiği olay müdür için Taraf gazetesi, çok konuşulacak bir manşet attı.

İNTERNETHABER.COM- Üç parti liderinin fotoğrafını koyan Taraf, "İnsan olmak istemiyorlar" manşetiyle okurların karşısına çıktı.

"Ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz" diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven tartışılmaya devam ediyor. Tepki gösterenler çoğunlukta olsa da destek verenler de var.

Kuşkusuz bir çok konuda anlaşamayan partilerin Güven'e karşı birleşmeleri dikkat çekiciydi. Dünkü grup toplantılarında üç lider eleştiri oklarını Güven'e yöneltti. Ezber bozan polis müdürüne karşı cephe alan Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, bu kez de Taraf gazetesinin hedefindeydi.

Güven'i sözlerinden yola çıkan gazete, üç ismin fotoğrafların yanına "İnsan olmak istemiyorlar" başlığı koydu. Spotta ise “İnsan olan, dağda ölen teröriste de ağlar” diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü, AKP, CHP ve MHP liderinin hışmına uğradı" ifadeleri yer aldı. Haberde üç liderin Güven'i eleştiren sözlerine yer verildi.

KİM NE DEMİŞTİ?

ERDOĞAN: AĞLAMADIK, AĞLAMAYIZ

Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadeleler esnasında ölen terörist için de ağlamadık, ağlamayız. Bunu da çok açık net söylüorum. Bu bizim insani ve vicdani görevimizdir. Bunu böyle bileceğiz. Bunu böyle bilmeye de mecburuz. Biz kalkıp bazı şeylerle birilerini memnun etmek için bazı ifadeleri kullanamayız. Yerimizi iyi bileceğiiz. Siyaseti bırakın siyasetçiler yapsın. Herkes kendi görevini yapacak. "

KILIÇDAROĞLU: TOPLUMU BÖLEN SÖYLEM

Emniyet müdürlerinin görevi nedir? Toplumun güvenliğini sağlamak. Bu söylem başlangıçta insani gibi görünse de toplumu bölen bir söylemdir. Şehit aileleri ne diyecek buna? Emniyet müdürlerinin bu tür bir açıklama yapma gereği hiç yoktur.

BAHÇELİ: BÖYLE BİN İNSANLIK BİZE UZAK DURSUN

Mademki teröristlere ağlamayan insan değildir, o halde bu salonda insan da bulunmamaktadır. Şehit anaları, şehit babaları ve Türk milleti bu bakışa göre insan değildir. Böylesi bir insanlık bize uzak dursun, bu insanlık tanımı bize yabancı olsun. Sormak isterim ki, bu şuursuz polis müdürü kendisini ne zannetmekte? Elinde PKK patentli insanlığı ölçüm cihazı mı vardır?
Günün Önemli Haberleri