Tam Gün Yasası'nda geri adım yok!

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası'nı kamuda, hekim açığına yol açmayacak şekilde düzenlemek isteidklerini açıkladı

Ankara Hekimevi'nde sağlık muhabirleriyle biraraya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gündeme ilişkin konuları ve Tam Gün Yasası'nı değerlendirdi.

Müezzinoğlu, ''Tam Gün Yasası'ndan vazgeçmeyi düşünüyoruz ya da geri adım da atacağız diye bir şey yok" dedi. Aynı zamanda Recep Akdağ ile de görüştüğünü belirten Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası'nı kamuda, hekim açığına yol açmayacak şekilde düzenlemek istediklerini ifade etti.

Türkiyede var olan hekim açığı gerçeğinin altını çizen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu açığı 15 yıldan önce kapatabilme şansımız yok'' şeklinde konuştu.

2 YIL ÜCRETSİZ İZİN HAKKI

Yasayla ilgili tartışma 26 Ağustos 2011'de başladı. Hekimlere, özel muayene ya da kamu hizmeti arasında seçim yapma zorunluluğu getirilen bu yasayla tıp fakültesindeki hekimlere serbest çalışmak istiyorlarsa 2 yıl ücretsiz izin hakkı tanındı.

Bu gelişmelerden sonra profesör ünvanlı pekçok uzman hekim, kamu hastanelerinde çalışmak yerine özel sektörü tercih etti. Bu da kamu hastanelerinde uzman hekim açığına neden oldu. Kararname, Anayasa Mahkemesi'nce 18 Temmuz 2012'de iptal edildi.

Günün Önemli Haberleri