Suriye'de kasa tam takır olunca memur ve emekli maaşlarını bir başka ülke üstlendi
Abone olSURİYE yıllar süren savaşın ardından yeniden yapılanmaya çalışıyor. Yeni hükümet Esad'tan boşalmış bir kasa devralınca ödeme sıkıntıları yaşamaya başladı. Bu noktada devre Katar girdi. Maliye Bakanı Muhammed Yusr Berniyye, memur ve emekli maaşları için Katar'ın mâli destek sağlayacağını açıkladı.
Suriye Maliye Bakanı Muhammed Yusr Berniyye, Katar’ın önümüzdeki
üç ay boyunca Suriye geçici hükümetine, kamu çalışanlarının
maaşlarını karşılamak üzere mali destek vereceğini duyurdu. Söz
konusu yardımın, ABD yaptırımlarından muaf özel bir yöntem
üzerinden aktarılacağı kaydedildi.
Berniyye, Suriye resmi haber ajansı SANA tarafından yayımlanan açıklamasında, "Mevcut maaş ve ücret yükünün bir kısmını karşılamak üzere sağlanan cömert bağış için Katar hükümetine teşekkür ediyoruz" diye ifade etti.
3 aydı 29 milyon dolar
verecekler
Ülkesine üç ay boyunca aylık 29 milyon dolar seviyesinde bir destek
sağlanacağını aktaran bakan, desteğin sağlık, eğitim ve sosyal
hizmetler sektörlerinde çalışan memurların maaşlarının yanı sıra
askerî olmayan emekli maaşlarını kapsayacağını ifade etti.
Söz konusu mekanizmanın ABD yaptırımlarından muaf tutulduğunu vurgulayan Berniyye, "Bağışın kolaylaştırılması için hızlı yanıt verdikleri için ABD Hazine Bakanlığı'na da teşekkür ederiz" diye konuştu. Katar hükümeti ve Washington'dan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.
Katar aktif olarak destek
veriyor
TÜM BORCUNU DA KATAR VE SUUDİLER ÖDEDİ
Suriye'nin Dünya Bankası'na da 15 milyon dolar burcu vardı. Suudi Arabistan ve Katar borcu üstlendi ve 28 Nisan'da ödeme yaparak Suriye'nin borcunu sıfırladı.