Süper Kupa'nın sahibi Barcelona (video)

Abone ol

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Barcelona, Porto'yu mağlup ederek kupayı müzesini götürdü!

UEFA Süper Kupası'nda Barcelona, Messi ve Fabregas'ın golleriyle Porto'yu 2-0 mağlup etti ve kupayı müzesine götürdü.

Maça beklenenin aksine Porto daha etkili başladı. Özellikle Hulk ve Guarin ile Barcelona kalesinde tehlikeli olan Portekiz temsilcisi, bu pozisyonlardan gol çıkarmayı başaramadı.

Porto'nun ön alanda iyi baskısına karşılık veremeyen Barcelona, alışık olduğumuz orta sahadaki pas trafiğini yaratamadı.

BARÇA RAKİBİNİ ZORLUYOR


İlk 20 dakika pozisyon üretmekte ve Porto kalesine gitmekte zorlanan Barça, dakikalar ilerledikçe pas ritmini yakaladı ve rakibini de bu sayede zorlamaya başladı.

MESSİ HATAYI AFFETMEDİ

39. dakikada ise Barcelona'nın baskısı sonuç verdi. O dakikaya kadar Porto'nun en etkili isimlerinden birisi olan Freddy Guarin, kalecisine geri pas vermek isterken büyük bir hata yaptı ve topu Arjantinli yıldız Messi'ye teslim etti. Bir anda kaleci Helton ile karşı karşıya kalan Messi, çok şık bir hareketle kaleciyi geçti ve topu boş kaleye gönderdi. Barcelona, zorlandığı maçta rakibinin hatası ile 1-0 öne geçti.

İKİNCİ YARIDA BARÇA'NIN YORMA TAKTİKLERİ

İkinci yarıda ise klasik bir Barcelona vardı sahada. Orta sahadaki bitmek bilmeyen paslaşmalar, Portolu oyuncuları yormaya başladı. Zaman zaman önemli pozisyonlar da yakalayan Barcelona, özellikle Pedro ile girdiği yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

Barcelona karşısında topa sahip olamayan ve oyun hakimiyetini tamamen rakibine kaptıran Porto'da sinirler de gerilmeye başladı. Maçın 86. dakikasında Rolando, Messi'yi durdurmak isterken gördüğü iki sarı kartın ardından oyun dışında kaldı.

FARK İKİYE ÇIKIYOR

10 kişi kalan rakibi karşısında daha da rahatlayan Katalanlar, 87'de farkı ikiye çıkardı. Yıllardır yuvaya geri dönmesi için çaba gösterilen ve bu sezon oldukça yüksek bir bonservis bedeli ile Barça'ya yeniden katılan Fabregas, golle tanıştı. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Cesc Fabregas, güzel kontrol etti ve net bir vuruşla durumu 2-0 yaptı.

Bu golün ardından Mascherano'ya sert bir hareket yapan Freddy Guarin de gördüğü kırmızı kartla, takımını 9 kişi bıraktı.

Maçın kalan dakikalarında ise başka gol olmadı.Barcelona, kupa kazanma alışkanlığını devam ettirdi ve UEFA Süper Kupasını'da müzesine götürdü.

Günün Önemli Haberleri