Şule Çet davasında sanıklar ikinci kez hakim karşısında babasının iyi hal indirimi isyanı

Abone ol

Şule Çet'in şüpheli ölümüyle ilgili, "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından 39'ar yıl hapis istemiyle yargılanan Çağatay Aksu ve Berk Akand, ikinci kez hakim karşısında. 39 yıl hapis istemine acılı baba İsmail Çet, az bularak karşı çıkmıştı.

Ankara'da 29 Mayıs 2018 tarihinde bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Gazi Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Şule Çet’in ölümüne ilişkin davanın 2. duruşması, bugün Ankara'da görülecek. Ankaralılar, ilk davada olduğu gibi ikinci duruşmada da mahkeme salonunu hıncahınç doldurdu.

"Duruşmanın son bulacağını tahmin ediyoruz''

Duruşma öncesi konuşan ağabey Şenol Çet, “Biz bugün, burada duruşmanın son bulacağını tahmin ediyoruz. Sanıkların cezalandırılmasını umuyoruz. En ağır şekilde cezalandırılmaları için elimizden geleni yapmak için mücadele edeceğiz.” dedi.


Suçlamaları reddettiler

"Cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, ilk duruşmada suçlamaları kabul etmemişti.

"Kravat indirimi olmasın"

39 yıl hapis istemine acılı baba İsmail Çet, az bularak karşı çıkmıştı.

Baba Çet, "Başka insanların da canı yanmasın. Katillerin, mahkemeye çıkıp da takım elbise giyip, kravat takmasından verilen kararların düşürülmemesi bakımından hakimlerimize düşecek büyük kararlar var." ifadelerini kullanmıştı.

Günün Önemli Haberleri