Su arkından insan kemikleri fışkırdı

Abone ol

Kahramanmaraş'ın Evcihüyük köyü yakınlarında yağmur suları eski mezarları tahrip edince ortaya çıkan insan kemikleri, su arklarına karıştı

Görgü tanıklarının konuyu ilettiği jandarma ekipleri, kemiklerin bulunduğu bölgeye gitti. Yapılacak araştırmanın sonunda kemiklerin kime ve ne zamana ait olduğu ortaya çıkarılacak.

Görgü tanıkları, Gavurören bölgesinde uzun bir süreden beri tarım yapıldığını dile getirerek, “Çeşitli zamanlarda bu tür kemik parçaları bulunuyordu. Ancak suyun ortaya çıkardığı kemikler bu bölgede bir toplu mezar olabilir mi ya da antik kent olabilir mi sorusunu beraberinde getirdi. Su aktıkça bazı yerlerde kemik parçaları gördük. Büyüklerimiz bu alanda tarihi mezarların olabileceğini söylemişlerdi. İlk etapta biz de korktuk. Kemik parçalarının insana mı yoksa hayvana mı ait olduğuna karar veremedik, ama kafatası da çıkınca insan olduğuna inandık. Gereken incelemeler yapılacak.” dedi.

Küçükyapalak Köyü Muhtarı Aziz Uçak, burada eski bir yerleşim yeri olduğunu büyüklerinden duyduğunu, ancak şimdiye kadar herhangi bir iz ortaya çıkmadığını kaydetti. Uçak, "Mezarlar büyüklerimizi doğruluyor." ifadesini kullandı.

Elbistan Jandarma Garnizon Komutanlığı'na bağlı olay yeri inceleme ekipleri, bölgede incelemelerde bulundu ve rapor tuttu. Aynı bölgede en az 7 ayrı mezar yeri tespit edildi.

Günün Önemli Haberleri